Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠαραδόθηκαν τριάντα πέντε πυροσβεστικά οχήματα στο Πυροσβεστικό Σώμα

Παραδόθηκαν τριάντα πέντε πυροσβεστικά οχήματα στο Πυροσβεστικό Σώμα

Παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου 2020, στις εγκαταστάσεις της 1ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών,

η τελετή παράδοσης στο Πυροσβεστικό Σώμα τριάντα πέντε (35) πυροσβεστικών οχημάτων, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, σύμφωνα με την οποία το Πυροσβεστικό Σώμα εξασφάλισε μεταξύ άλλων τη χρηματοδότηση πράξης από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική 2014-2020” με τίτλο “Εξοπλισμός Αντιμετώπισης Φυσικών και Ανθρωπογενών Καταστροφών στην Περιφέρεια Αττικής”, συνολικού προϋπολογισμού πέντε εκατομμυρίων (5.000.000) ευρώ.

Στην τελετή παρέστησαν, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Κοσμόπουλος Ελευθέριος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΥΔΕΠ) της Περιφέρειας Αττικής Δημήτριος Δρόσης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Η προμήθεια νέων πυροσβεστικών οχημάτων αφορά σε,

21 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα 4Χ4 500lit νερού,
12 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα 4Χ4 4.000lit νερού και
2 Ειδικά βραχιονοφόρα πυροσβεστικά οχημάτα, ωφέλιμου ύψους 20 m.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αφού ευχαρίστησε τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής για τη δωρεά των οχημάτων, αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή που θα έχουν αυτά στον μηχανισμό για τη διαχείριση κρίσεων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, η δωρεά αυτή συμβάλλει στην ανύψωση του ηθικού των υπαλλήλων οι οποίοι πλέον θα χειρίζονται τον σύγχρονο εξοπλισμό”. Συμπλήρωσε δε, πως “με την πρόσφατη ψήφιση του νέου Νόμου για την αναδιοργάνωση της Γενικής Γραμματείας της Πολιτικής Προστασίας, βάλαμε τις βάσεις για την θωράκιση της χώρας μας, ώστε να δημιουργήσουμε έναν δυναμικό μηχανισμό που θα διαχειρίζεται από τώρα και στο εξής οποιαδήποτε κρίση προκύψει”. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατέληξε λέγοντας πως “είμαστε δίπλα στο Πυροσβεστικό Σώμα και έχουμε ως απώτερο σκοπό τη δημιουργία ισχυρότερου κράτους που θα ενισχύει το αίσθημα της ασφάλειας και θα υπηρετεί τους πολίτες”.

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι “σήμερα, ενισχύουμε το στόλο της πυροσβεστικής με κεντρικό στόχο μας την προστασία των πολιτών, του φυσικού περιβάλλοντος και την αποτελεσματικότερη πρόληψη των πυρκαγιών. Για την Περιφέρεια Αττικής η καλύτερη θωράκιση των συστημάτων πρόληψης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Τα 35 οχήματα διαφόρων τύπων που χρηματοδοτήθηκαν από το ΠΕΠ Αττικής και παραδόθηκαν σήμερα στην Πυροσβεστική αποτελούν την έμπρακτη απόδειξη”. “Το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Αττικής συνεπής στην προσπάθεια ενίσχυσης των σωμάτων ασφαλείας θα είναι έτοιμη να αποδώσει ανάλογο εξοπλισμό οχημάτων και στην Ελληνική Αστυνομία. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κεντρική Διοίκηση για να συμβάλλουμε στην καλύτερη προστασία των πολιτών. Προχωράμε για μια άλλη Αττική”.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, αφού τόνισε ότι η προμήθεια των νέων οχημάτων θα έχει αντίκρισμα και θα συμβάλλει ουσιαστικά, στην θωράκιση του εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος τόνισε ότι “σήμερα στελεχώνουμε και θέτουμε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα στην Περιφέρεια Αττικής τριάντα πέντε υπερσύγχρονα οχήματα διαφόρων τύπων, τα οποία προμηθεύτηκε το Πυροσβεστικό Σώμα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος «Αττική 2014-2020» . Τα πυροσβεστικά αυτά οχήματα είναι από τα πλέον σύγχρονα, πλήρως εξοπλισμένα και κατάλληλα για τις αστικές και τις δασικές πυρκαγιές, αλλά και για κάθε είδους παροχής βοηθείας. Οι δυνατότητές τους και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, εξασφαλίζουν αποτελεσματικότητα και κατά συνέπεια, συμβάλουν στην τιτάνια προσπάθεια διάσωσης των δασών μας και εν γένει στην αντιμετώπιση των καταστροφών. Η Περιφέρεια Αττικής έχει αποδείξει ότι είναι αρωγός μας και συνοδοιπόρος μας. Όχι μόνο υλοποιώντας το εν λόγω πρόγραμμα, αλλά και στις δύσκολες μέρες της πανδημίας μας παρείχε 10.000 μάσκες για την προστασία των συναδέλφων”. Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος στο τέλος της ομιλίας του, εκφράζοντας τις ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχαριστίες από όλο το πυροσβεστικό προσωπικό για αυτή την τόσο σημαντική προσφορά, διαβεβαίωσε ότι με την παραλαβή των νέων οχημάτων θωρακίζεται ακόμα περισσότερο το Πυροσβεστικό Σώμα, εν όψει της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου, και τόνισε, πως όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να προστατέψουμε την ανθρώπινη ζωή, την περιουσία και το φυσικό μας πλούτο.

Στην τελετή παράδοσης, παρέστησαν επίσης, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νικόλαος Μελετίου, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Επιχειρήσεων Υποστράτηγος Π.Σ. Γεώργιος Πουρναράς, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής με έδρα την Αθήνα Υποστράτηγος Π.Σ. Χρήστος Λάμπρης και πλήθος πυροσβεστικών υπαλλήλων.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ