Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΥπ. Εξωτερικών για τον Εβρο: «Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό...

Υπ. Εξωτερικών για τον Εβρο: «Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος»

«Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος» ξεκαθαρίζει το υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε στον Εβρο.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει σχετικά δημοσιεύματα και τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας: «Με αφορμή διασπορά πρόσφατων fake news, τονίζεται ότι καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε Ελληνικό έδαφος. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Υπενθυμίζεται ότι από το απόγευμα της Παρασκευής έχει προκύψει σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αναφορικά με το γεγονός ότι στη θέση Μελισσοκομεία, νότια του Εβρου η οποία βρίσκεται σε ένα σημείο που πλημμυρίζει κάθε χρόνο μετά το φθινόπωρο και με βάση τους χάρτες του 1923 ανήκει στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες στοιχεία της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της γείτονος.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει προβεί στις απαραίτητες ρηματικές διακοινώσεις ενώ τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ μέσω ανακοινώσεων των αρμόδιων τομεαρχών τους ζητούν επίσημη ενημέρωση για τις κινήσεις της Τουρκίας αλλά και τον τρόπο αντίδρασης της Αθήνας. Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια «για τον τρόπο αντιμετώπισης των επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας στον Έβρο», διατύπωσε και ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης. Αναφερόμενος στον υπουργό Εξωτερικών ο κ. Κριθαρίδης λέει ότι «προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα μιλώντας για λίγες “δεκάδες μέτρα” και όχι για τα 16 στρέμματα στα οποία έχουν εγκατασταθεί κανονικότατα οι τουρκικές δυνάμεις, στη συνέχεια προσπάθησε να φιμώσει και τον τύπο για το ζήτημα “δεν αξίζει ούτε μονόστηλο σε εφημερίδα”, ενώ τέλος μετά από προφανή κυβίστηση το Υπουργείο προέβη σε διάβημα!».

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, πάντως, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα ενημερώσει τα κόμματα και ζήτησε τα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας να μην αποτελούν αφορμή για πολιτική αντιπαράθεση.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ