Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα: Συλλυπητήρια για την απώλεια της Καίτης Κυριακοπούλου

Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα: Συλλυπητήρια για την απώλεια της Καίτης Κυριακοπούλου

Όλοι εμείς στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα αποχαιρετάμε με βαθιά θλίψη την ευεργέτιδα, δωρήτρια και χορηγό μας σε εκθέσεις και εκδόσεις Καίτη Κυριακοπούλου, που έφυγε εχθές από τη ζωή πλήρης ημερών.

Η Καίτη Κυριακοπούλου υπήρξε μια πολύ σπουδαία προσωπικότητα, μια μεγάλη φυσιογνωμία, μια δυναμική γυναίκα, από τις κορυφαίες μορφές της οικονομικής και βιομηχανικής ζωής της χώρας των τελευταίων δεκαετιών.

Από το 1970 ήταν στο τιμόνι της Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης, τη μετέπειτα S&B, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον πατέρα της Γεώργιο Ηλιόπουλο, θείο της προέδρου του ΠΛΙ Ιωάννας Παπαντωνίου.

Η Καίτη Κυριακοπούλου, εκτός των άλλων, διακρινόταν για την ευγένειά της και την αγάπη της για τον πολιτισμό.
Είχε τιμηθεί με το παράσημο του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής το 2002, από τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Jean-Maurice Ripert για τη συμβολή της στη σύσφιγξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας .

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στα παιδιά της Φλωρίκα και Οδυσσέα.
Στη φωτογραφία σύνολο του Γιάννη Ευαγγελίδη, που φορέθηκε από την Καίτη Κυριακοπούλου σε δεξίωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου τη δεκαετία του 1950. Συλλογή ΠΛΙ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ