Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣΥΡΙΖΑ ΝΕ Αργολίδας « Καταδίκη της βίαιης επίθεσης κατά εργαζομένων στο ΓΝΝ»

ΣΥΡΙΖΑ ΝΕ Αργολίδας « Καταδίκη της βίαιης επίθεσης κατά εργαζομένων στο ΓΝΝ»

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας της ΝΕ Αργολίδας.
Θέμα: «Όχι στην κατάτμηση του κλάδου των Νοσηλευτών. Καταδίκη από την ΝΕ Αργολίδας της βίαιης επίθεσης κατά εργαζομένων στο ΓΝΝ»

Αρχικά, το Τμήμα Υγείας της ΝΕ Αργολίδας καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση που δέχτηκαν εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ναυπλίου και ζητά τη πλήρη προστασία και στήριξή τους, κατά τη διάρκεια τέλεσης του έργου τους. Η βία δεν χωράει στους χώρους Υγείας, ούτε πουθενά.

Περαιτέρω, οφείλουμε να σχολιάσουμε τον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση της Ν.Δ προχωρά ακάθεκτη στην υλοποίηση του σχεδίου της, αναφορικά με την κατάτμηση του Νοσηλευτικού Κλάδου. Η Κυβέρνηση επαναφέρει, θέλοντας να ξοφλήσει γραμμάτια, τη πρόταση για Νοσηλευτικό Κλάδο ΠΕ-ΤΕ, μια πρόταση που είχε φέρει για Νομοθέτηση και το 2014 (1 μήνα πριν τις εκλογές του 2015…) και αναγκάστηκε να την αποσύρει κάτω από τις μεγάλες κινητοποιήσεις των Νοσηλευτών και των Συνδικάτων. Την ίδια τύχη είχε και η αντίστοιχη προσπάθεια για Νομοθέτηση Καθηκοντολογίου (λίγες μέρες πριν τις εκλογές και με διαλυμένη τη Βουλή..).
Είναι εμφανές, πια ότι ο γνωστός μηχανισμός της ΔΑΚΕ «παράγει» πολιτικές, γιατί πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι συνδικαλιστικά στελέχη της ΝΔ, μέσα από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, ήδη τρομοκρατούν τον χώρο δηλώνοντας δημόσια ότι «θα υπάρχουν ρυθμίσεις που θα καθιστούν κυρίαρχο το ρόλο της Ένωσης στις προσλήψεις, στην Αξιολόγηση και στην εξέλιξη των Υπαλλήλων»;

Ενόψει της κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ, αύριο Πέμπτη 21/5 στηρίζουμε τα αίτημα για: Ενιαίο Κλάδο Νοσηλευτικού Προσωπικού με διακριτά καθήκοντα
Λέμε όχι στη διάκριση, το διχασμό του Νοσηλευτικού Προσωπικού και την αναστάτωση των Νοσοκομείων
Ζητάμε αυξήσεις στους Μισθούς, Διπλασιασμός του Ωρομισθίου, Διπλασιασμός και Επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος.
Ένταξη του κλάδου ΑΜΕΣΑ στα ΒΑΕ
Ζητάμε άμεσα 4000 Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού και ετήσιο σχεδιασμό 2500 άτομα/έτος.
Αύξηση των Δαπανών για την Υγεία: Να δοθεί ΑΜΕΣΑ 1ΔΙΣ με στόχο να προσεγγίσουν το 7% του ΑΕΠ το 2021.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ