Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑργολίδα: Δίκαια ανάστατοι οι αγρότες, αλλά μπορεί να προχωρήσει "παράνομο" έργο;;; Να...

Αργολίδα: Δίκαια ανάστατοι οι αγρότες, αλλά μπορεί να προχωρήσει “παράνομο” έργο;;; Να παρέμβει άμεσα ο Βορίδης

Πολύ μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί στην Αργολίδα από την ραγδαία επιδείνωση του υδροφόρου αρίζοντα. Ταυτόχρονα όμως κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία για πολιτικά παιχνίδια, ίσως και εκβιασμούς παρασκηνίου.


Συγκεκριμένα στην περιοχή Φιχτύου – Κουτσοποδίου τα πηγάδια άδειασαν, η άρδευση είναι πολύ δύσκολη και τα δένδρα στα κτήματα διψάνε. Οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί και δικαίως, αφού το έργο του Αναβάλου βρίσκεται σε κώμα.

Για το έργο της άρδευσης της περιοχής Φιχτύου υπάρχει μελέτη. Είναι σχεδόν έτοιμη για να υλοποιηθεί. Υπάρχουν τα χρήματα και ήδη έχουν αγοραστεί και μεγάλες ποσότητες υλικών, ειδικά σε σωλήνες. Παρ΄ όλα αυτά όμως, αυτή η νόμιμη διαδικασία δεν μπορεί να ξεκινήσει, αφού δεν έχει ακόμη το έργο ούτε δημοπρατηθεί, ίσως και λόγω κορωναϊού. Η πραγματοποίηση της μελέτης θα είναι καθ΄όλα νόμιμη διαδικασία και θα λύσει μακροχρόνια το πρόβλημα. Μπορεί όμως να λύσει το σημερινό φλέγον πρόβλημα; Σίγουρα όχι. Οι πληροφορίες μας μιλούν για διάρκεια υλοποίησης του έργου μεγαλύτερη των δεκαοκτώ μηνών.


Τι ζητούν και δίκαια οι αγρότες; Άμεση λύση. Ζητούν να μεταφερθεί νερό από άλλο σημείο και επιπλέον ζητούν 25 περίπου χιλιάδες ευρώ για τις σωληνώσεις. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τους το έχει υποσχεθεί…

Κανένας αγρότης δεν δίνει στοιχεία για το πότε ο περιφερειάρχης τους το υποσχέθηκε και με ποιο τρόπο. Ερώτημα. Αν όντως είναι έτσι, μπορεί ο περιφερειάρχης χωρίς μελέτη να δώσει χρήματα ή να εγκρίνει έργο έστω και προσωρινό;

Οι αγρότες και τοπικοί δημοσιογράφοι επιτέθηκαν κατά της Διευθύντριας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας κας Καχριμάνη, αλλά και κατά του Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαλτέζου. Άραγε γιατί..;; Κάποιοι από τους αγρότες που μίλησαν και μάλιστα ένας συγκεκριμένος που ήταν και νομαρχιακός σύμβουλος, κάλεσαν την κα Καχριμάνη και τον κ. Μαλτέζο να παρανομήσουν υπογράφοντες το νέο έργο. Δεν έχει καταλάβει ο κύριος Σκιαδάς ότι η εποχή που “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα” έχει περάσει; Κανένας σήμερα δεν υπογράφει παράνομες ενέργειες, αν δεν θέλει να παίξει με τις πιθανότητες να πάει μέσα…!!!

Σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται να υπάρχει σήμερα ευθύνη στην κα Καχριμάνη και στον κ. Μαλτέζο για το ότι δεν υπογράφουν έργο χωρίς μελέτη. Αν η κατάσταση είναι τόσο τραγική, την ευθύνη πρέπει να πάρει ο Περιφερειάρχης και να ζητήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις, την συνδρομή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα οξεία και έκτακτα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν τέτοια. Ανεξάρτητα αν είχε ή όχι δώσει προεκλογική υπόσχεση ο περιφερειάρχης , σήμερα επείγει η λύση του θέματος με νόμιμη διαδικασία. Ο κ. Νίκας πρέπει σε ελάχιστο χρόνο να θέσει το θέμα στον κ. Βορίδη και μαζί να επιλύσουν το πρόβλημα με ή χωρίς μελέτη της νέας προσωρινής λύσης.

Ίδωμεν… και φυσικά άμεσα και χωρίς να την πληρώσουν αθώοι…!!!

ΥΓ.:  Στο βίντεο της ανάρτησης το τι λένε οι αγρότες…

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ