Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΑναστ. Γανώσης: Το Πορτοχέλι δεν είναι εργοτάξιο! Είναι ο πυλώνας του Τουρισμού...

Αναστ. Γανώσης: Το Πορτοχέλι δεν είναι εργοτάξιο! Είναι ο πυλώνας του Τουρισμού της Ερμιονίδας!

Οι πρωτοφανείς συνθήκες και καταστάσεις  που καλούμαστε όλοι να διαχειριστούμε για την αντιμετώπιση και εξάπλωση ιού Covid-19 έχουν δημιουργήσει μια τεράστια αβεβαιότητα για το «τι μέλει γενέσθαι» στην κοινωνικοοικονομική ζωή του τόπου. 

 


Η Ελλάδα κρατήθηκε ζωντανή στην κρίση από τον κλάδο του Τουρισμού όλα αυτά τα χρόνια με επιχειρήσεις να αναβαθμίζονται και να προσφέρουν υπηρεσίες και προϊόντα που καταγράφονται στην  «ελίτ»  της  παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. Η κρατική μηχανή, οι κυβερνήσεις αλλά και το σύνολο των ΟΤΑ σε περιφέρειες και δήμους θα πρέπει να κεφαλαιοποιεί αυτό το επίτευγμα του τουριστικού κλάδου δημιουργώντας τις απαραίτητες υποδομές και αναβαθμίζοντας τις ήδη υπάρχουσες. 

Παρακολουθώντας την καθυστερημένη  πρόοδο του έργου «Αποχετευτικό Κρανιδίου-Πορτοχελίου»  που εκτελεί και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου , ένα από τα πολλά έργα που άφησε παρακαταθήκη η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, αναρωτιέμαι αν έχει γίνει κατανοητό στην τωρινή διοίκηση το πόσο σημαντική  για την οικονομία ειδικά της  Ερμιονίδας  είναι η καλοκαιρινή σεζόν. Απομένουν μόνο λίγες μέρες για την επαναλειτουργία της εστίασης και των ξενοδοχείων και η  εικόνα ειδικά που παρουσιάζει ο δρόμος μπροστά στα καταστήματα στην παραλία του Πορτοχελίου  (φωτ. 1,2) και στο Κοκκινάρι (φωτ. 3) θυμίζουν κανονικό εργοτάξιο,  σε καμία περίπτωση τουριστικό και παραθεριστικό προορισμό, με τους καταστηματάρχες να βρίσκονται σε απόγνωση αφού όχι μόνο δυσχεραίνεται το έργο τους και ταλαιπωρείται η πελατεία τους αλλά μάταια προσπαθούν να κρατήσουν τα καταστήματα τους καθαρά από τα κύματα σκόνης και το χώμα που δημιουργούν οι εργασίες και τα ανοιχτά σημεία.

Δεδομένου ότι το Πορτοχέλι αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς τόσο του διεθνούς όσο και του εγχώριου Τουρισμού και πόλος έλξης τουριστών υψηλής ποιότητας ,θα πρέπει άμεσα να διορθωθεί η παρούσα κατάσταση έστω προσωρινά. Το έργο εκτελείται πάνω από ένα χρόνο και δεν υπάρχουν δικαιολογίες για καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα λόγω καραντίνας αφού τα σημεία αυτά παραμένουν ανοιχτά σε εκτέλεση κοντά ένα χρόνο. Θα παρακαλούσα τους συνάδερφους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφερειακής  Αρχής να κάνουν ότι είναι απαραίτητο να προχωρήσει το έργο άμεσα, αρκετά έχει λαβωθεί η περιοχή όλον αυτόν τον καιρό.

Πάντα στην διάθεση σας και παρών για τα συμφέροντα  των πολιτών της Αργολίδας!

Αναστάσιος Γ. Γανώσης 

Περιφερειακός  Σύμβουλος ΠΕ Αργολίδας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ