Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΓρηγόρης Χαλιακόπουλος: Το αντίο του Γιάννη Κόντη στην "ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ"

Γρηγόρης Χαλιακόπουλος: Το αντίο του Γιάννη Κόντη στην “ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ”

Έφυγε το βράδυ της Παρασκευής μετά από πολύχρονη ασθένεια ο μαέστρος, ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πολιτιστικού Συλλόγου του Άργους «Τελέσιλλα», Γιάννης Κόντης.

Υπήρξε μια σπουδαία μορφή των πολιτισμικών δρώμενων της Αργολίδας και όχι μόνο.

Με το Σύλλογο “Τελέσιλλα” είχε διοργανώσει πάνω από 10 ετήσιες Χορωδιακές Συναντήσεις, τιμώντας μουσικοσυνθέτες, όπως οι: Χρήστος Λεοντής, Ηλίας Ανδριόπουλος, Γιάννης Σπανός και άλλοι.

Τον γνώρισα μέσα από ένα τηλεφώνημά του, το καλοκαίρι του 2019 όταν προσπαθούσε επί πολλές εβδομάδες να κλείσει το Αρχαίο Θέατρο του Άργους για την παράστασή μας “Τελέσιλλα”.

Ήταν θυμωμένος και πολύ εξοργισμένος, καθώς μου έλεγε, διότι ο Δήμος το παραχωρούσε σε τραγουδιστικές φίρμες να ακουστούν τα σουξέ τους [χωρίς να κατακρίνει πρόσωπα”] ενώ δεν έδινε άδεια για την θεατρική μας παράσταση “Τελέσιλλα”, που ήταν η ηρωίδα του Αρχαίου Άργους.

Μας τίμησε όλους τους συντελεστές με το να παραβρεθεί οικογενειακώς στην Αρχαία Μεσσήνη, όπου στο τέλος της παράστασης ενθουσιασμένος και απροειδοποίητα μίλησε στον κόσμο.

Μου δώρισε ένα αγαλματίδιο της αρχαίας Τελέσιλλας και άφησε για όλους μας, cd με χορωδιακά ακούσματα της χορωδίας του.

“Είναι ντροπή το Άργος να μην φιλοξενήσει την Τελέσιλλα. Θα κάνω τα πάντα για να ανεβεί στην πατρίδα μου” ήταν τα τελευταία του λόγια προς εμένα πριν φύγει.

Ευχαριστώ την αγαπητή φίλη στιχουργό και στέλεχος του Δήμου Ναυπλιέων Γωγώ Τζαβάρα, για την ενημέρωση της φυγής του Γιάννη Κόντη.

Ένα Αντίο από όλους εμάς της παράστασης “Τελέσιλλα”…

Γρηγόρης Χαλιακόπουλος

[Φωτογραφία:ν Αιμίλιος Πέτρου]

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ