Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑO Ανδριανός στη Βουλή για το χρονοδιάγραμμα σύνδεσης της Αργολίδας στο δίκτυο...

O Ανδριανός στη Βουλή για το χρονοδιάγραμμα σύνδεσης της Αργολίδας στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη με θέμα το χρονοδιάγραμμα σύνδεσης της Αργολίδας και της Πελοποννήσου στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ενώ το προηγούμενο αρχικό πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ προέβλεπε την τροφοδότηση της Αργολίδας και της Πελοποννήσου με φυσικό αέριο, τελικά από το πενταετές πρόγραμμα που εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ για το διάστημα 2020-2024 η Αργολίδα και η Πελοπόννησος φαίνεται να αποκλείεται, μαζί με την υπόλοιπη Περιφέρεια Πελοποννήσου και άλλες περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας μετά την αρχική υποβολή του νέου 5ετούς από τη ΔΕΔΑ ζήτησε από την εταιρεία ακριβές χρονοδιάγραμμα για κάθε πόλη. Για όσες πόλεις το νέο χρονοδιάγραμμα ξεπερνούσε τους 18 μήνες υπέρβασης σε σχέση με το πρώτο 5ετές πρόγραμμα, αποφασίστηκε η απένταξη, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, με κύκλους όμως της ΔΕΔΑ να κάνουν λόγο για ερμηνεία της ΡΑΕ, και όχι για ξεκάθαρη πρόβλεψη του νόμου, και συνεπώς αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει η εταιρεία αίτηση αναθεώρησης της απόφασης της Αρχής.
Κατόπιν αυτών καθίσταται επιτακτική η αποσαφήνιση του χρονοδιαγράμματος σύνδεσης της Αργολίδας και της Πελοποννήσου με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα σύνδεσης της Αργολίδας και της Πελοποννήσου με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ