Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑκυρώθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου με την οποία εγκρίθηκε η...

Ακυρώθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου με την οποία εγκρίθηκε η “μελέτη ανάπλασης του Πάρκου”

Δημοσιεύθηκε σήμερα η απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης επί των προσφυγών του Κώστα Γκόνη και του Κώστα Καράπαυλου, κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου με την οποία εγκρίθηκε η επονομασθείσα “μελέτη ανάπλασης του Πάρκου”

Με την απόφαση αυτή της αποκεντρωμένης ακυρώθηκε ως μη νόμιμη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που λήφθηκε κατά πλειοψηφία.

Το Ανάπλι εμπρός! από την πρώτη στιγμή αγωνίστηκε να μην προχωρήσει ένα έργο που θα άλλαζε την αρχιτεκτονική του Πάρκου, θα μείωνε το πράσινο υπέρ των πεζοδρομίων και θα δημιουργούσε δύο τοίχους εκατέρωθεν με κερκίδες μέσα στον χώρο που σήμερα είναι τα παρτέρια.
Το Ανάπλι εμπρός! πραγματοποίησε ειδική εκδήλωση στο Πάρκο και κατέθεσε προσφυγή κατά της απόφασης σε δύσκολο χρονικό διάστημα με το σοβαρό πρόβλημα της πανδημίας και του κλεισίματος της οικονομίας. Δεν αδιαφορήσαμε
Δεν είναι όμως ώρα για θριαμβολογίες. Δεν νιώθουμε ότι υπάρχουν νικητές και ηττημένοι

Είναι τώρα η ώρα να συνεννοηθούμε για να γίνει μια φυτοτεχνική μελέτη, μία μελέτη φωτισμού, ένας σχεδιασμός για την ανάδειξη του έφιππου ανδριάντα του αρχιστρατήγου και μία μελέτη για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στο Πάρκο. Χωρίς τοίχους, χωρίς ελάττωση του πρασίνου, χωρίς αλλαγή του αρχιτεκτονικού σχεδίου ενός σπουδαίου Πάρκου.

Για να αποκτήσουμε ξανά ένα Πάρκο αντάξιο της σπουδαίας ιστορίας του. Με το πράσινο, τα δένδρα, τα άνθη, τον μελετημένο φωτισμό, έναν χώρο δροσιάς και περιπάτου έτσι όπως σχεδιάστηκε.
Το 2021 ας γίνει το σπουδαίο Πάρκο μας ο τόπος για μια μεγάλη συγκέντρωση τιμής στον ήρωα Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Οπως και τότε το έτος 1930 στην εορτή της εκατονταετηρίδας

Ας είμαστε όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, υπερήφανοι για το Πάρκο που σχεδίασαν και κατασκεύασαν οι παλαιότεροι και ας το σεβαστούμε.
Εμπρός για ένα σπουδαίο και όμορφο Πάρκο

Ανάπλι εμπρός!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ