Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΠελοπόννησος: Νέες εγκρίσεις έργων για δημοπράτηση από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Πελοπόννησος: Νέες εγκρίσεις έργων για δημοπράτηση από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Την διαδικασία για την δημοπράτηση σημαντικών οδικών -και άλλων- έργων ενέκρινε, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου, με τηλεδιάσκεψη.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ενέκρινε τη διενέργεια διαγωνισμού δημοπράτησης του προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ έργου συντήρησης της επαρχιακής οδού Ρείτο- Σοφικό – Αγγελόκαστρο στην Π.Ε. Κορινθίας, όπως επίσης και του ισόποσου προϋπολογισμού έργου που αφορά τη βελτίωση της ασφάλειας του εθνικού οδικού δικτύου στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Επίσης, όσον αφορά την Αρκαδία, εγκρίθηκαν τα πρακτικά δημοπρασίας και ανάδειξης προσωρινού μειοδότη για τα έργα α) διαγράμμισης ή επαναδιαγράμμισης τμημάτων του οδικού δικτύου της Π.Ε. Αρκαδίας, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, β) αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Ξερίλα στην Βελιγοστή προϋπολογισμού 74.400 ευρώ, γ) αποκατάστασης και συντήρησης ασφαλτοταπήτων οδικών αξόνων στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ και δ) αποκατάστασης βατότητας στον επαρχιακό δρόμο Τρίπολη – Αρτεμίσιο – Πικέρνι, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, ενώ εγκρίθηκε και η διενέργεια διαγωνισμού για το έργο ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίου κτηρίου στην Καρύταινα.

Οσον αφορά την Π.Ε. Λακωνίας, η Επιτροπή προέβη στην έγκριση της διακήρυξης για τα έργα συντήρησης, α) του δρόμου Σκάλα – Ελος – Αγιος Ιωάννης Γλυκόβρυσης – εθνική οδός, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και β) του δρόμου Σκάλα – Γύθειο, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, όπως επίσης και στην έγκριση του πρώτου πρακτικού της επιτροπής δημοπρασίας του έργου εκσυγχρονισμού και λειτουργικής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Βλαχιώτη.

Τέλος, όσον αφορά την Π.Ε. Μεσσηνίας, η Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση του προϋπολογισμού 100.000 ευρώ έργου που αφορά τον καθαρισμό της παλιάς κοίτης του Παμίσου, στον Άγιο Φλώρο του Δήμου Καλαμάτας.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ