Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΚώστας Γκαρκάσουλας: Οι προτάσεις μου για την προάσπιση και στήριξη των επαγγελματιών...

Κώστας Γκαρκάσουλας: Οι προτάσεις μου για την προάσπιση και στήριξη των επαγγελματιών και επιχειρήσεων του Δήμου Άργους – Μυκηνών

Με σημερινή του δήλωση ο δημοτικός σύμβουλος Άργους- Μυκηνών και αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδα κ. Κώστας Γκαρκάσουλας ανακοίνωσε προτάσεις του για την στήριξη των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων του Δήμου Άργους – Μυκηνών αυτή την κρίσιμη για την επιβίωση τους εποχή της πανδημίας του κοροναϊού. 

Αναφέρει αναλυτικά στην δήλωση του τα ακόλουθα:

Στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε έχει προτεραιότητα η υγεία όλων μας και η αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η μείωση της εξάπλωσης του κορωνοïού και η χαλάρωση των προληπτικών μέτρων σηματοδοτεί ακόμη την έλευση μιας νέας πραγματικότητας, με τις συνέπειες στην κοινωνία και την οικονομία να είναι ανυπολόγιστες .

Καλούμαστε όλοι μας να βαδίσουμε σε αχαρτογράφητα νερά. Η συνέπεια και η ατομική ευθύνη θα πρέπει να χαρακτηρίζουν πια την καθημερινότητά μας.

Δεν χωράνε πλέον στη ζωή μας ψεύτικα λόγια, φιέστες και πάσης φύσεως κινήσεις εντυπωσιασμού. Δεν υπάρχει περιθώριο να κρύψουμε την σκόνη κάτω από το χαλί.

Οι λαϊκισμοί και οι κακές συνήθειες ξέφτισαν, ξεθώριασαν και δείχνουν την μικρότητα τους.
Οι κοινωνοί τους κρύβονται πίσω από υποσχέσεις που μεταμφιέζονται κατά το δοκούν και που εμπαίζουν εν τέλει την δημόσια υγεία και τον ανθρώπινο πόνο.

Στις πρωτόγνωρες νέες συνθήκες θα πρέπει να εστιάσουμε άμεσα στην λήψη ομόφωνων αποφάσεων με επίκεντρο τον πολίτη, χωρίς φανφαρονισμούς, εγωκεντρισμούς, καθυστερήσεις και αμφιλεγόμενες διαδικασίες. Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε λύσεις που αφορούν την επόμενη μέρα, τις επόμενες εβδομάδες τους επόμενους μήνες, που θα απαντούν στο βάθος των προβλημάτων.

Ενδεικτικά θα ήθελα να αναφέρω τις ακόλουθες προτάσεις:

• Την περαιτέρω μείωση του οικιακού συντελεστή του ανταποδοτικού τέλους στην καθαριότητα και στον ηλεκτροφωτισμό.
• Την απαλλαγή ενοικίων από ακίνητα και καταστήματα που έχει εκμισθώσει ο Δήμος για όσο χρονικό διάστημα έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
• Την απαλλαγή ενοικίων από κυλικεία στα σχολικά συγκροτήματα. (Εδώ οι σχετικές Κ.Υ.Α αναφέρουν μόνο μείωση ενοικίων κατά 40% σε εκμισθωμένα ακίνητα των Δήμων και όχι απαλλαγή ενοικίων, ενώ για τα κυλικεία αναστολή της καταβολής του ενοικίου για το χρονικό αυτό διάστημα και όχι απαλλαγή αυτών), εμείς πρέπει να προχωρήσουμε στην πλήρη απαλλαγή όλων αυτών των ενοικίων για το διάστημα αυτό.
• Την απαλλαγή από τα τέλη παραχωρημένων κοινοχρήστων χώρων (τέλος κατάληψης τραπεζοκαθισμάτων), για τις επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους και για όσο χρόνο χρειαστεί λόγω των μέτρων αποτροπής της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
• Aπαλλαγές κατά 100% των «ευπαθών ομάδων» από τα ανταποδοτικά τέλη και ακόμα άνεργοι, άποροι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες.
• Απαλλαγές βέβαια και στα τέλη ύδρευσης (Δ.Ε.Υ.ΑΡΜ) για όλα τα παραπάνω.

Αυτό που προέχει αυτή την ώρα είναι η προάσπιση και η στήριξη των δημοτών μας, επαγγελματιών και επιχειρήσεων, στη νέα δυσμενή κατάσταση.
Οφείλουμε και πρέπει να είμαστε δίπλα στον πολίτη και ενάντια σε όσα βιώνει και απειλείται.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ