Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΟΜΙΔΑ: Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας θα επιβιώσει το Airbnb και πού...

ΠΟΜΙΔΑ: Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας θα επιβιώσει το Airbnb και πού θα σβήσει

Την άποψη ότι το Airbnb δεν έχει «πεθάνει» και πως θα καταφέρει να ανακάμψει, έστω σε ένα βαθμό, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς.

Αναφερόμενος στα ζητήματα που έχουν προκύψει με τον τουρισμό στην Ελλάδα, ο κ. Παραδιάς σημείωσε ότι «ουσιαστικά το Airbnb δεν έχει απαγορευτεί, όμως δεν υπάρχουν κρατήσεις λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών.»

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, μιλώντας στην εκπομπή «Από τις 6» της ΕΡΤ, παραδέχθηκε ότι πολλοί ιδιοκτήτες Airbnb «ιδίως όσοι έχουν ακίνητα σε μη τουριστικούς προορισμούς θα επιστρέψουν στην αγορά της μακροχρόνιας μίσθωσης. Δεν μπορείς να περιμένεις ότι θα ανθίσει το Airbnb στα Κάτω Πατήσια ή στου Ζωγράφου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την ιδιαίτερη φετινή τουριστική σεζόν, ο Στράτος Παραδιάς ανέφερε ότι «πολλοί τουρίστες δεν θα θέλουν να πάνε σε ξενοδοχείο, φοβούμενοι, για παράδειγμα, να φάνε πρωινό σε ένα χώρο με πολλούς άλλους ανθρώπους. Θα δούμε το Airbnb να επιστρέφει. Δεν μιλάμε όμως για πλήρη ανάκαμψη. Αυτά είναι ευσεβείς πόθοι.»

Ο κ. Παραδιάς μεταξύ άλλων κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει διευκρινίσεις για το τί θα γίνει με τη μείωση των μισθωμάτων, υπενθυμίζοντας ότι «ο κ. Σκυλακάκης είχε προαναγγείλει ότι δεν θα παραταθεί το μέτρο τον Μάιο.»

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ