Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕΚΤΑΚΤΟ: Αγνοείται ελικόπτερο του ΝΑΤΟ δυτικά της Κεφαλονιάς

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αγνοείται ελικόπτερο του ΝΑΤΟ δυτικά της Κεφαλονιάς

Αγνοείται ελικόπτερο του ΝΑΤΟ δυτικά της Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ελικόπτερο του καναδικού πολεμικού ναυτικού που συμμετείχε στη διεθνή άσκηση του ΝΑΤΟ SNMG 2 μαζί με Ιταλούς και Τούρκους. Είχε απονηωθεί από την καναδική φρεγάτα που επιχειρούσε από κοινού με την ιταλική τύπου FREMM, F591, 20 ναυτικά μίλια ανατολικά των ιταλικών ακτών και 50 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς και λίγο αργότερα κατέπεσε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ελικόπτερο επέβαιναν τρία με τέσσερα άτομα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί ήδη συντρίμμια και έχει ξεκινήσει η διαδικασία έρευνας και διάσωσης.

Πρόκειται για την ίδια φρεγάτα με την οποία συνεκπαιδεύτηκε το πλήρωμα της φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ την Τετάρτη 22 Απριλίου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης

νεότερη ενημέρωση:

Εχουν εντοπιστεί συντρίμια από ιταλικά και νατοϊκά πλοία – Το ελικόπτερο είχε σηκωθεί από καναδική φρεγάτα που ανήκε στη δύναμη SNMG2 του ΝΑΤΟ.
Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 9 το βράδυ, καθώς αναφέρθηκε ότι ελικόπτερο του ΝΑΤΟ αγνοείτο στην περιοχή ανοικτά της Κεφαλονιάς.

Το σήμα του ελικοπτέρου χάθηκε από τα ραντάρ σε απόσταση περίπου 85 χιλιομετρων από την Κεφαλονιά και στην περιοχή του FIR Ρώμης.

Το ελικόπτερο ανήκει στη δύναμη της καναδικής φρεγάτας Fredericton, από την οποία είχε σηκωθεί και πραγματοποιούσε περιπολία. Η φρεγάτα ανήκει στη μόνιμη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ SNMG2.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο ελικόπτερο επέβαιναν έξι άτομα που αγνοούνται.

Έχουν εντοπιστεί και συντρίμμια από ιταλικά και νατοϊκά πλοία που ερευνούν το σημείο.

Όπως αναφέρεται, δεν έχει ζητηθεί βοήθεια από τις ελληνικές αρχές, οι οποίες πάντως βρίσκονται σε επιφυλακή για να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια, όποτε και αν αυτό τους ζητηθεί.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ