Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΝομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: «Κατάργηση του πλαφόν των εφημεριών σε γιατρούς και...

Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: «Κατάργηση του πλαφόν των εφημεριών σε γιατρούς και νοσηλευτές»

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας της Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας  «Κατάργηση του πλαφόν των εφημεριών σε γιατρούς και νοσηλευτές»

Μετά από τους επικοινωνιακούς διθυράμβους και τις ευχαριστίες στους «ήρωες με τις μάσκες», ο Υπουργός Υγείας και η Κυβέρνηση της ΝΔ επιφύλασσε τον εμπαιγμό και την εξαπάτηση των εργαζομένων στον Κλάδο της Υγείας.

Θεωρούμε ότι είναι οικονομικά και ηθικά απαράδεκτο να ανάγεται σε επιτυχία η αύξηση της αποζημίωσης από 9% σε 15%, επί του ποσού των περικοπών των εφημεριών, και μάλιστα μόνο για 4 μήνες! Αναλυτικότερα, η Κυβέρνηση περιμένει γιατροί και νοσηλευτές να την ευχαριστήσουν που για οφειλόμενο πόσο υπερωριών πχ. 200ευρώ, θα καταβάλλονται, για τους επόμενους μήνες μόλις τα 30€!

Ο κλάδος των εργαζομένων στην Υγεία ζητά από την Κυβέρνηση να καταβάλλεται ολόκληρο το ποσό των υπερωριών, χωρίς περικοπές, δεδομένο ότι πρόκειται για υποχρεωτικές και ήδη δεδουλευμένες εφημερίες. Το ίδιο ισχύει και για τις υπερωρίες των νοσηλευτών. Απαιτείται ακόμη, η καταβολή των υπερωριών να γίνεται στον επόμενο μήνα από την πραγματοποίησή τους.

Σα ΣΥΡΙΖΑ θεωρούμε υποκριτική τη στάση της Κυβέρνησης και αλά κάρτ το ενδιαφέρον της για την Υγεία..

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ