Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΜείζον πρόβλημα τα αγριογούρουνα που έφτασαν μέχρι τις αυλές σπιτιών

Μείζον πρόβλημα τα αγριογούρουνα που έφτασαν μέχρι τις αυλές σπιτιών

«Κάτι πρέπει να γίνει πριν τη λήξη της καραντίνας καθώς θα έχουμε ατυχήματα…»…

Η πρώτη επίσκεψη σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 24 Απριλίου ξημερώνοντας Σάββατο και επαναλήφθηκαν δύο σερί βραδιές.

Αναφερόμαστε στην παρουσία πολλών αγριογούρουνων στην αυλή του σπιτιού στη Γραμμένη, του Αντιδημάρχου Μακρακώμης Πάνου Κοντογεώργου. Την πρώτη φορά ήταν δύο μεγαλόσωμα αγριογούρουνα, το επόμενο βράδυ τα αγριογούρουνα έγιναν πέντε και το τελευταίο βράδυ επανήρθαν τα τρία!

Δείτε το σχετικό βίντεο όπου αγριογούρουνο βόσκει ακριβώς δίπλα από την κεντρική είσοδο του σπιτιού:

https://www.facebook.com/100000703966893/videos/3213067422060025/ 

Αν και την πρώτη φορά, αντιμετωπίστηκε με χιουμοριστική διάθεση, οι δύο επαναλαμβανόμενες επισκέψεις μαρτυρούν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Κοντογεώργο. «Όπως έρχονται στο δικό μου σπίτι, έτσι θα πηγαίνουν και στα διπλανά και σε όλο το χωριό. Μιλάμε όμως ότι σε ευθεία ο εθνικός δρόμος δεν απέχει πάνω από 500 μέτρα. Αντιλαμβάνεστε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό», μας λέει ο κ. Κοντογεώργος που γνωρίζει ότι τις τελευταίες ώρες υπήρξε ένα τροχαίο εξαιτίας των μεγαλόσωμων θηλαστικών, ενώ σε μία ακόμη περίπτωση το ατύχημα αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή.

Ως αυτοδιοικητικός, γνωρίζει ότι υπάρχουν κανόνες και νόμοι που προβλέπουν επεμβάσεις και σε περιόδους εκτός κυνηγετικής περιόδου που θα πρέπει όμως να λειτουργήσουν ώστε να μην υπάρξουν σοβαρά ατυχήματα. Σε πρώτη φάση θα ενημερωθούν όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι και θα πιέσει προς όλες τις κατευθύνσεις για να δουν το μέγεθος του προβλήματος άμεσα, πριν τη λήξη της καραντίνας. Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Μακρακώμης, «αν επανέρθουμε στην κανονικότητα, με την κατακόρυφη αύξηση της κίνησης στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο και εξακολουθήσει αυτή η ανεξέλεγκτη κίνηση των αγριογούρουνων ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν ατυχήματα και κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι δε θα υπάρξει και κάτι ακόμη πιο δυσάρεστο»

www.lamiareport.gr/

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ