Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣήμερα να σταλούν από τον ΕΟΔΥ γιατροί και νοσηλευτές στο Κ.Υ. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

Σήμερα να σταλούν από τον ΕΟΔΥ γιατροί και νοσηλευτές στο Κ.Υ. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

Μόλις προ ολίγων λεπτών δημοσιοποιήθηκε η σημερινή επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γ. Γεωργόπουλου προς τον Πρωθυπουργό της χώρας,

με την οποία εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την «θριαμβολογία» δύο βουλευτών της Ν.Δ. της Α’ Πειραιώς επειδή πέτυχαν να εκδοθεί Υπουργική απόφαση που απαγορεύει την μετακίνηση ιατρών των Π.Ι. Σπετσών προς το Κ.Υ Κρανιδίου προκειμένου να καλύπτουν εφημερίες για την εξυπηρέτηση αυξημένων αναγκών λόγω των πολλών κρουσμάτων κορωνοιού στο ΓΑΛΑΞΙΑ.

Δεν μπορώ παρά να εκφράσω κι εγώ την έντονη ενόχληση και τη δυσαρέσκειά μου για το γεγονός αυτό που αποτελεί όνειδος για κάποιους ιατρούς, επισείει όμως και τον ψόγο για πολιτικούς που υποστηρίζουν και επιβραβεύουν αιτήματα που αντιστρατεύονται και καταπατούν την ηθική και υπηρεσιακή υποχρέωση θεραπόντων της δημόσιας υγείας, να συνδράμουν συνανθρώπους μας στη μεγάλη τους ανάγκη της προάσπισης του μέγιστου αγαθού της υγείας αυτών.
Αντιλαμβάνομαι επομένως και δικαιολογώ απόλυτα το έσχατο διάβημα του Δημάρχου να προσφύγει στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας για να εξασφαλίσει την προάσπιση της υγείας και της αξιοπρέπειας των συμπολιτών του.
Δεν μπορώ όμως, παρά να σταθώ επικριτικά και στην απρόσφορη και μη ικανοποιητική αντίδραση του ΕΟΔΥ για την άμεση αποστολή των έξη (6) ιατρών και τεσσάρων (4) νοσηλευτών, που από την Τρίτη 21/4 εξαγγέλθηκε από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας στο Δημαρχείο Κρανιδίου.

Όλοι, όσοι παρευρεθήκαμε κατανοήσαμε ότι ιατροί και νοσηλευτές θα εστέλοντο τάχιστα (ίσως και την επομένη) από τον ΕΟΔΥ. Δυστυχώς η λυπηρή διαπίστωση της επαύριον, ήταν η επιλογή να αποσπασθούν με 15νθήμερες μετακινήσεις ιατροί από το Κ.Υ. Λυγουριού και της Ν.Μ. Ναυπλίου και πάλι όχι επαρκείς στον αριθμό που αναφέρθηκε. Άμεση συνέπεια του τρόπου με τον οποίο έδρασε η Διοίκηση ήταν αφ΄ενός η πλημμελής στελέχωση της Δομής και του Κ.Υ. Κρανιδίου, στον τόπο δλδ της μάχης, και αφ’ ετέρου η αφαίμαξη στελεχών από άλλες νοσηλευτικές μονάδες του Νομού Αργολίδας, που τις αποδυνάμωσαν σε βαθμό τέτοιο, ώστε να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των συμπολιτών μας.

Επιφυλαχθήκαμε στη σύσκεψη της Τρίτης 21/4 του δικαιώματός μας να ελέγχουμε την τήρηση των εξαγγελθέντων μέτρων. Γι’ αυτό απαιτούμε την άμεση, εντός της ημέρας, μετακίνηση του απαιτούμενου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από την Κεντρική Διοίκηση για να διατεθεί στο Κ.Υ. Κρανιδίου, ώστε να προληφθούν τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις, που θα είναι τραγικό να αποβούν εις βάρος της Υγείας όλων των πολιτών του Νομού και ιδιαιτέρως των πασχόντων συνανθρώπων μας που διαμένουν στη δομή του Κρανιδίου και όσων έρχονται σε πλησιέστερη επαφή με αυτούς.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ