Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΔιαφάνεια και λογοδοσία για τις δωρεές ζήτησε ο Ανδρέας Πουλάς από το...

Διαφάνεια και λογοδοσία για τις δωρεές ζήτησε ο Ανδρέας Πουλάς από το Υπουργείο Υγείας

Διαφάνεια και λογοδοσία με τη συμμετοχή της Βουλής για τις δωρεές ζήτησε ο Ανδρέας Πουλάς από το Υπουργείο Υγείας


Την ανάγκη διαχείρισης των χρημάτων των δωρεών προς το εθνικό Σύστημα Υγείας με την μέγιστη δυνατή αξιοπιστία, διαφάνεια και ακεραιότητα –αλλά και αυτοκριτική για τα λάθη του παρελθόντος- δημιουργώντας μία πολύτιμη παρακαταθήκη για το αύριο της χώρας, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Ανδρέας Πουλάς, κατά τη σημερινή συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του στη Βουλή προς το Υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, ο κ. Πουλάς, αφού επεσήμανε για άλλη μία φορά ότι ο μεγάλος ήρωας στην αντιμετώπιση της έξαρσης του κορωνοϊού είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι άνθρωποι που το υπηρετούν, κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το Υπουργείο Υγείας επέλεξε ιδιωτική εταιρεία ορκωτών λογιστών χωρίς διαγωνισμό αλλά με απευθείας ανάθεση και η ίδια δέχθηκε χωρίς αμοιβή, ώστε να αναλάβει το σύνολο της διαχείρισης των δωρεών προς το ΕΣΥ, ζητώντας να μάθει για ποιό λόγο ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία στην επιλογή της εν λόγω εταιρείας, καθώς και για ποιον λόγο αντιμετωπίζεται διαφορετικά η διαχείριση του ειδικού λογαριασμού της ΙΦΕΤ από τις λοιπές δωρεές;

Στη συνέχεια ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε συγκεκριμένες πληροφορίες για το ποσό που έχει συγκεντρωθεί, πως έχει διατεθεί αυτό, καθώς και με ποια διαδικασία τελικά, θα γίνει η αξιοποίηση και διάθεση των δωρεών, χρηματικών και μη και πως διασφαλίζεται η διαφάνεια στη διαχείριση τους.
Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την αξιοποίηση των δωρεών είναι
Καταγραφή των ελλείψεων στο Ε.Σ.Υ.
Δημιουργία μίας ανεξάρτητης αρχής ώστε να δημιουργηθεί μια υποδομή διαχείρισης των δωρεών για κάθε μελλοντική περίσταση έκτακτης και επείγουσας εθνικής ανάγκης.
Ενεργή συμμετοχή της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
«Με την υλοποίηση των προτάσεων μας θα δημιουργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης, διαφάνειας και αξιοπιστίας μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, με την εγγύηση της Ελληνικής Βουλής.»

Δείτε εδώ το βίντεο:

https://youtu.be/1D_ZcaN6FYo

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ