Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑEKTAKTO: Σε μερική καραντίνα ο δήμος Ερμιονίδας - Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη

EKTAKTO: Σε μερική καραντίνα ο δήμος Ερμιονίδας – Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη

Εκεί που όλα φαινόντουσαν θετικά για την Αργολίδα σε σχέση με τον κορωνοϊό έσκασε η βόμβα στο Πορτοχέλι Ερμιονίδας.


Μέσα στην δομή μεταναστών πιστοποιήθηκαν περίπου 150 κρούσματα σε μετανάστες και δύο κρούσματα στο προσωπικό. Όπως δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς πριν την σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο Ερμιονίδας στο Κρανίδι σήμερα το μεσημέρι δεν χρειάζεται πανικός. Όσα μέτρα προβλέπεται από το πρωτόκολλο θα εφαρμοστούν.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο γ.γ υποδοχής αιτούντων ασύλου Εμμανουήλ Λογοθέτης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του argonafplia.gr από το Κρανίδι πρόκειται να επιβληθεί μερική καραντίνα στον δήμο Ερμιονίδας. 

Η μερική καραντίνα θα προβλέπει απαγόρευση κυκλοφορίας από 8 το βράδυ μέχρι 8 το πρωί. Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία λαϊκών αγορών για 14 ημέρες. Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν για 14 ημέρες και ανάλογα με την κατάσταση τότε θα συνεχιστούν ή όχι.

Επίσης, από τους έξι κωδικούς μετακίνησης αναστέλλονται οι τρεις τελευταίοι. Άρα μπορούν να σταλούν SMS μετακινήσεων μόνο για τους κωδικούς 1, 2 και 3 που αφορούν:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών αναγκών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Να αναφερθεί επίσης ότι όσες επιχειρήσεις παρέμεναν βάσει των ΚΑΔ τους ανοικτές τον τελευταίο καιρό αυτές θα συνεχίσουν να είναι ανοικτές μέχρι τις 8 το βράδυ τηρώντας το νέο ωράριο.

Όπως επίσης τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, και τα 150 θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην κλειστή δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι είναι ασυμπτωματικά.

Την συμπαράσταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου από πλευράς οικονομικής και υγειονομικής υποσχέθηκε επίσης στον δήμο Ερμιονίδας και ειδικότερα στο δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ