Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΗ Αργολίδα τώρα μας χρειάζεται

Η Αργολίδα τώρα μας χρειάζεται

Σε περιόδους μεγάλων κρίσεων , όπως αυτή που διανύουμε, είθισται οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις να ρίχνουν τους αντιπολιτευτικούς τόνους στην προσπάθεια τους να επιτύχουν κοινωνική συνοχή αναλογιζόμενοι πρωτίστως το βάρος της ευθύνης να ασκείς δημόσια διοίκηση.

Προσωπικά έχουμε επιλέξει αυτόν τον δρόμο και έχουμε εμπράκτως απλώσει <<χείρα βοηθείας>> σε κάθε διοικητική αρχή του Νομού μας , αλλά τον τελευταίο καιρό οι χειρισμοί διάφορων θεμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδος επιβάλλουν την παρέμβαση μας, με το θέμα της διαχείρισης και τήρησης των μέτρων στην προσφυγική <<ανοιχτή δομή>> του Γαλαξία να έχει ξεχειλίσει το ποτήρι.

Είδαμε τις προηγούμενες μέρες την Περιφερειακή Αρχή να προσπαθεί να καπηλευτεί το ΤΕΒΑ , ένα πρόγραμμα επιχειρησιακό επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής που λειτουργεί από το 2015 και να το παρουσιάζει ως κεκτημένο της προσπαθώντας έτσι να προβάλλει μια εικόνα ευαισθητοποιημένων πολιτών τις Άγιες αυτές ημέρες , ενώ αμέτρητοι πολίτες και αιρετοί προσφέρουν μεγάλο έργο προσφοράς και αλληλεγγύης καθημερινά και αθόρυβα, προσφέροντας ακόμη και το μισθό τους.
Είδαμε να στρώνεται 250μ ασφαλτοτάπητας σε δρόμο της Ερμιονίδος με καθυστέρηση 5 μηνών και αφού είχε δημιουργηθεί κακοτεχνία στο οδόστρωμα κατά την διάρκεια της πρώτης εκτέλεσης του έργου από τον ίδιο εργολάβο και βάση αυτού να παρουσιάζεται από την Περιφερειακή Αρχή ότι το οδικό δίκτυο της Αργολίδας έχει αναβαθμιστεί.
Είδαμε να εκτελείται το μεγαλύτερο έργο που άφησε η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή για την Ερμιονίδα , το αποχετευτικό του Πόρτοχελίου και το παγκόσμιο Τουριστικό θέρετρο του Πορτοχελίου να παραμένει στον κεντρικό και εμπορικό δρόμο του σκαμμένο σαν εργοτάξιο κατά την διάρκεια των Πασχαλινών Εορτών με τον πεζόδρομο να μην έχει προχωρήσει ακόμα ενώ το καλοκαίρι είναι προ των πυλών.

Είδαμε την πλήρη αδιαφορία της Περιφερειακής Αρχής στον τομέα της Υγείας όσων αφορά τις περιοχές Επιδαύρου και Ερμιονίδος . Στα ΚΥ των δύο δήμων δεν δόθηκε καμία ενίσχυση σε υλικά, προσωπικό και υπηρεσίες υγείας για να αντιμετωπίσει σε κάποιο επίπεδο τουλάχιστον τον COVID-19 , ενώ μέχρι και στην μεταφορά του υπερηχογράφου από το ΚΥ Κρανιδίου στο Νοσοκομείο του Άργους , γεγονός που υποβαθμίζει τις υπηρεσίες στο χώρο της υγείας της περιοχής ,αντικρίσαμε αδράνεια και αδιαφορία.
Το ποτήρι ξεχείλισε όμως με το Θέατρο του Παραλόγου που είδαμε να παίζεται στην προσφυγική δομή του Γαλαξία στην Ερμιονίδα . Στο άκουσμα της έλευσης των Τσιόδρα, Χαρδαλιά ,Μηταράκη έσπευσαν να βγάλουν φωτό οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Αντιπεριφερειάρχες της παράταξης του Κυρίου Νίκα και ακολούθως να ενημερώσουν μέσω του προσωπικού τους λογαριασμού που διατηρούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το αποτέλεσμα της επίσκεψης τους. Θα θέλαμε να μας ενημερώσουν σε τι ενέργειες είχαν προβεί και πώς έχουν σκοπό να δράσουν από εδώ και στο εξής για να μην σκάσει αυτή η υγειονομική βόμβα για την οποία και η Δημοτική Αρχή και η Κοινότητα Κρανιδίου σας έχουν ενημερώσει και ανά τακτά χρονικά διαστήματα επανέρχονται εκφράζοντας τις ανησυχίες τους, αλλά και τα παράπονα των πολιτών για την υποβάθμιση της περιοχής και του βιοτικού επιπέδου που δημιουργείται από τις απαράδεκτες συνθήκες φιλοξενίας και διαβίωσης των προσφύγων.

Θα πρέπει επιτέλους να κοιτάξουμε τον κόσμο στα μάτια και να του φερθούμε με ειλικρίνεια. Μια ολόκληρη περιοχή θα βγεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για δεύτερη φορά σε 4 μήνες μέσα (σκουπίδια, κρούσματα covid-19) και εσείς βγάζετε ανούσια δελτία τύπου και φωτογραφίες.

Παρακαλούμε άμεσα να επιληφθείτε όλων των παραπάνω θεμάτων ασκώντας τα διοικητικά σας καθήκοντα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, η Αργολίδα τώρα μας χρειάζεται!

Βασίλης Γ. Σιδέρης
Γανώσης Γ. Αναστάσιος
Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΠΕ Αργολίδας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ