Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚορωνοϊός: Μέριμνα για ογκολογικούς ασθενείς -Τι ισχύει για όσους έρχονται από την...

Κορωνοϊός: Μέριμνα για ογκολογικούς ασθενείς -Τι ισχύει για όσους έρχονται από την επαρχία στην Αθήνα

Ογκολογικοί ασθενείς λόγω των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίες που έχουν ληφθεί με αφορμή των κορωνοϊό, προβληματίζονται για το πως θα μεταβούν στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες.

Για το ζήτημα αυτό τοποθετήθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες .

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τόνισε πως θα εξασφαλιστούν κλίνες σε ξενοδοχεία που παραμένουν ανοιχτά στην Αθήνα ώστε να παραμείνουν σε αυτά οι ασθενείς που πρόκειται να κάνουν ακτινοθεραπείες, αφού πρώτα επικοινωνήσουν με την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Τα βήματα για να κάνουν τις ακτινοθεραπείες οι ασθενείς

Όπως δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, τα βήματα που πρέπει να γίνουν είναι τα εξής: ο Προϊστάμενος του τμήματος ακτινοθεραπειών θα επικοινωνεί τηλεφωνικά με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο τηλέφωνο 210-3248098, προκειμένου να ενημερώσει για την ανάγκη στέγασης του ασθενούς και η Γενική Γραμματεία θα τον κατευθύνει σχετικά. Ο δε ασθενής θα παίρνει βεβαίωση από το νοσοκομείο, όπου θα φαίνεται η διάρκεια της θεραπείας του και θα τη δείχνει στην υποδοχή του ξενοδοχείου.

Το Υπουργείο Υγείας στις επόμενες ώρες θα στείλει άμεσα σχετικό έγγραφο στα νοσοκομεία «Αττικό», «Μεταξά», «Άγιος Σάββας», «Άγιοι Ανάργυροι», «Αλεξάνδρας» και «Αρεταίειο», τα οποία κάνουν ακτινοθεραπείες, ώστε να ενημερώσουν τους Προϊσταμένους των τμημάτων ακτινοθεραπείας για τη διαδικασία  και το τηλέφωνο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που πρέπει να καλούν στο 210-3248098. Η ισχύς της νέας δυνατότητας ξεκινάει την Τρίτη 21 Απριλίου στις 8 το πρωί.

Πηγή: iefimerida.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ