Αν εσύ ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία και δε θέλεις να φτιάξεις μαγειρίτσα με τον παραδοσιακό τρόπο σου έχουμε μία συνταγή που θα σε ξετρελάνει! Είναι η λεγόμενη μαγειρίτσα των χορτοφάγων που έχει ως βάση της τα μανιτάρια.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
1/4 κούπα λάδι
1 κούπα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1/4 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
1/3 κούπας ρύζι Καρολίνα
αλάτι, πιπέρι
1 ασπράδι αυγού
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
2. Τα κόβουμε σε κομματάκια και σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια, ώσπου να μαραθούν.
3. Ρίξτε τα κρεμμυδάκια και συνεχίστε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμη.
4. Προσθέστε τον άνηθο, το μαϊντανό, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Όταν η σούπα φτάσει στο σημείο βρασμού, ρίξτε το ρύζι.
5. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια και το ρύζι.
6. Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά το ασπράδι, ρίξτε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας. Αδειάστε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάστε την από την φωτιά.
Την αντίδραση τους εκφράζουν οι κτηνοτρόφοι στην προσθήκη του αρνιού και του κατσικιού στο καλάθι…
Η Daikin σου εξηγεί τις διαφορές και σε βοηθάει να επιλέξεις Η άνοιξη είναι εδώ…
Η αφρικανική σκόνη που επηρεάζει την Ελλάδα είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο και ιδιαίτερα όταν…
Νομοθετική ρύθμιση που θα μειώσει κατά 50% τις χρεώσεις των τραπεζών στα POS προανήγγειλε ο…
Σε συνέχεια διερεύνησης καταγγελίας που υποβλήθηκε στον Ε.Φ.Ε.Τ., διαπιστώθηκε από το Τμήμα Υγιεινής Τροφίμων της…
Λασποβροχές, αφρικανική σκόνη και άνεμοι Foen είναι τα τρία χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Τρίτη, σύμφωνα…