Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα Μετεκπαίδευσης στο Ναύπλιο της Τουριστικής Σχολής ‘Αργους

- Advertisement -

Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα ( άνω των 300 ωρών ) στην μετεκπαίδευση της Τουριστικής Σχολής ‘Αργους και για τις 2 πόλεις εποπτείας του εκπαιδευτηρίου μας και συγκεκριμένα για το Ναύπλιο που υλοποιήθηκαν στην σχολή στο ΄Αργος & το Λουτράκι που υλοποιήθηκαν στην πόλη της Κορίνθου.

Τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα του ν. 1077/1980(Α΄ 225) απευθύνονται στον ενεργό πληθυσμό της χώρας, τον απασχολούμενο στον τομέα του τουρισμού και υλοποιούνται μόνο από το Υπ Τουρισμού με τις πιστοποιημένες δομές του όπως την Τουριστική σχολή ΙΕΚ Πελ/σου.

- Advertisement -

Σκοπός των Τμημάτων Μετεκπαίδευσης είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων και των δεξιοτήτων των εργαζομένων και των πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τομέα του τουρισμού, η ανάπτυξη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και η συνολική βελτίωση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών στον τουριστικό κλάδο.

Η επιτυχής παρακολούθηση και φοίτηση οδηγεί μετά από εξετάσεις στην απόκτηση του Πιστοποιητικού Μετεκπαίδευσης του Υπ Τουρισμού και της υπαλληλικής ιδιότητας κατοχυρώνοντας επίσης επαγγελματικά δικαιώματα του ν. 1077/1980 και ν. 2112/1920 (Α΄ 67).

Για την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας έχουν δημιουργηθεί μετά από τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων εργαζομένων στον τουρισμό 2 τμήματα με τις ειδικότητες Επισιτισμού & Λειτουργία Υποδοχής με τα μαθήματα να διεξάγονται από την 7η Ιανουαρίου 2020 στην Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελοποννήσου στο Αργος ( Δαναού 29, Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο) που έχει και την εκπαιδευτική επιμέλεια των τμημάτων.. Για την περιοχή της κορινθίας δημιουργήθηκαν 2 τμήματα με τις ειδικότητες Επισιτισμού και Μαγειρικής Τέχνης υπό την εκπαιδευτική επίσης εποπτεία της Τουριστικής σχολής Άργους.

Όλοι οι μετεκπαιδευόμενοι παρέλαβαν βιβλία εξειδικευμένα και παρακολούθησαν 5 κύκλους μαθημάτων ανάλογα την ειδικότητά τους, με θεωρητική και πρακτική εξάσκηση και εξειδίκευση με στοχευμένες επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους σε ανάπτυξη άνω των 300 ωρών σε χρονική διάρκεια 4 μηνών.

Επίσης το πρόγραμμα μαθημάτων έχει εμπλουτιστεί με παρουσιάσεις και αναλύσεις θεματικές στο αντικείμενο σπουδών τους από έμπειρους στον τουριστικό τομέα καθηγητές με ενεργό δράση στο τουριστικό γίγνεσθαι. Να σημειωθεί ότι σε όλη την διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες αμείβονται με ωριαίο επίδομα παρουσίας που καταθέτεται στους λογαριασμούς τους από τον ΟΑΕΔ.

Η Δ/νση της σχολής επιθυμεί να ευχαριστήσει όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό της Μετεκπαίδευσης Αργους και Κορίνθου αλλά και τους συμμετέχοντες για την υπομονή και επιμονή τους στην ολοκλήρωση των μαθημάτων σε δύσκολους καιρούς εφαρμόζοντας όμως ως φορέας σύγχρονες μεθόδους μετάδοσης γνώσεων όπως και η τηλεκπαίδευση στο τέλος του προγράμματος. Επίσης τα κατά τόπους γραφεία ΟΑΕΔ ( Ναυπλίου, Κορίνθου και Δ/νση Πάτρας) για την οικονομική υποστήριξη του προγράμματος και τις άμεσες καταβολές των επιδομάτων των συμμετεχόντων.

Ο Δ/ντής Κων/νος Καχριμάνης

- Advertisement -

________________