Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο: Δεν βρήκε τρία λεπτά ο αντιδήμαρχος για να βρουν σπίτι τέσσερα...

Ναύπλιο: Δεν βρήκε τρία λεπτά ο αντιδήμαρχος για να βρουν σπίτι τέσσερα αδέσποτα

Για άλλη μια φορά ο δήμος Ναυπλιέων επίκεντρο είδησης και παραπόνων για συμπεριφορά απέναντι σε αδέσποτα. Ο γνωστός φιλόζωος Στέλιος Κυριακού χρειάστηκε μια άδεια για να μεταφέρει αδέσποτα σε οικογένειες που τα ζήτησαν για να κρατήσουν.

Η υπογραφή μιας άδειας ήταν θέμα τριών λεπτών. Δυστυχώς ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν βρήκε αυτά τα τρία λεπτά και ο Στέλιος απευθύνθηκε και πήρε το χαρτί από τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαλτέζο. Η μεταφορά ολοκληρώθηκε και τελικά για την υπογραφή της άδειας χρειάστηκαν λιγότερα από δύο λεπτά. Ο αντιπεριφειάρχης τα βρήκε , ο αντιδήμαρχος όχι.

Διαβάστε παρακάτω τι έγραψε για το συμβάν ο Στέλιος Κυριακού:

Με δική σου ευθύνη!! Αυτή ήταν η απάντηση που πήρα από τον δήμο Ναυπλίου όταν ζήτησα άδεια να μεταφέρω τέσσερα κουταβάκια στις οικογένειές τους στην Αθήνα. Θα μπορούσα φυσικά να διαλέξω την εύκολη λύση και να πω δεν βαριέσαι και δεν πάω πουθενά. Έλα μου όμως που μερικοί άνθρωποι έχουμε γεννηθεί με φιλότιμο!!!! Πως θα κοιμόμουν αν ήξερα ότι τα κουταβάκια έχουν οικογένειες που τα περιμένουν και αυτά παραμένουν σε ένα κλουβί και μαραζώνουν ενώ στερούν την ευκαιρία να χρησιμοποιηθεί το κλουβί ώστε να σωθούν και άλλα?????

Ίσως και να έχετε δίκιο. Έτσι σας έμαθα τόσα χρόνια. Με δική μου ευθύνη μαζεύτηκαν εκατοντάδες αδέσποτα όλα αυτά τα χρόνια από τους δρόμους του δήμου μας, ώστε να μην ενοχλούνται και κινδυνεύουν οι δημότες. Με δική μου ευθύνη συντηρούνται περισσότερα από 150 ζώα που ‘ξέμειναν’ λόγω ασθενειών ή χρώματος. Με δική μου ευθύνη ταΐζονται τόσα ζώα που δεν προσφέρατε ποτέ ούτε ένα τσουβάλι τροφή για αυτά. Με δική μου ευθύνη πληρώνονται οι δύο κτηνίατροι που τα παρακολουθούν εδώ και τόσα χρόνια.
Οκ!!! Αφού δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος να αναλάβει την ευθύνη θα το κάνω εγώ και αυτό.
Ταξιδεύω για Αθήνα ώστε να τελειώσει ο γολγοθάς αυτών των μικρών εδώ… και όχι με δική μου ευθύνη για ένα τόσο σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με την δημόσια υγεία. Ευτυχώς για μένα υπάρχουν και υπεύθυνοι άνθρωποι που κατέχουν θέσεις…

Ευχαριστώ από καρδιάς τον αντιπεριφερειάρχη κύριο Μαλτέζο Ιωάννη, που του χρειάστηκαν μόνο λίγα λεπτά για να καταλάβει το έργο που προσφέρουμε και να μας δώσει άδεια και σχετικές οδηγίες για να κάνουμε αυτό το ταξίδι με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα ώστε να σωθούν τα κουταβάκια…

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ