Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΈστησαν … κομπίνα από την Κρήτη ως το Ναύπλιο με αγορά διαφορών...

Έστησαν … κομπίνα από την Κρήτη ως το Ναύπλιο με αγορά διαφορών προϊόντων (φρούτα)

Εξιχνιάστηκε προχθές από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου μια υπόθεση απάτης, η οποία διαπράχθηκε στο Ρέθυμνο. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ημεδαπή και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα ενός ημεδαπού για απάτη.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω ημεδαπός μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον παθόντα, παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθινά, πείθοντας τον (παθόντα) να του καταβάλει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό που αντιστοιχούσε στα στοιχεία της ημεδαπής συλληφθείσας.

Συγκεκριμένα, προχθές (09.04.2020) το πρωί άγνωστος ημεδαπός προέβη στην αγορά διαφορών προϊόντων (φρούτα) τα οποία θα πλήρωνε μέσω τραπεζικής κατάθεσης. Στην συνεχεία έστειλε φωτογραφία αποδεικτικού μεταφοράς χρημάτων.

Στη εν λόγω φωτογραφία φαινόταν η καταβολή στο λογαριασμό του παθόντα χρηματικού ποσού με μεγάλη απόκλιση από την χρηματική αξία των προϊόντων που είχε αγοράσει.

Ακολούθησε επικοινωνία εκ νέου με τον παθόντα και ο δράστης λέγοντας ότι είχε καταβάλει περισσότερα χρήματα από την αξία των προϊόντων που υποτίθεται ότι αγόρασε, άμεσα ζήτησε την επιστροφή του επιπλέον ποσού σε λογαριασμό ημεδαπής γυναίκας, καταφέρνοντας έτσι να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του ημεδαπού και έπειτα από παραγγελία στο Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, εντοπίστηκε και συνελήφθη στο Ναύπλιο η ημεδαπή γυναίκα, κατά το χρόνο που προέβαινε σε ανάληψη του εν λόγω χρηματικού ποσού.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης, ενώ η συλληφθείσα με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί αρμοδίως.

πηγη  maleviziotis.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ