Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣε ένα ατελείωτο θρίλερ εξελίσσεται το Eurogroup, με διαρκείς αναβολές και το...

Σε ένα ατελείωτο θρίλερ εξελίσσεται το Eurogroup, με διαρκείς αναβολές και το παρασκήνιο να οργιάζει

Αρχικά είχε προγραμματιστεί η νέα συνεδρίαση (μετά το ναυάγιο της περασμένης Τρίτης) για τις 18:00 ώρα Ελλάδος.

Ωστόσο ανακοινώθηκε ότι θα αρχίσει με μία ώρα καθυστέρηση και εν συνεχεία ο ο Λουίς Ρέγκο, εκπρόσωπος Τύπου του πρόεδρου του Συμβουλίου Μάριο Σεντένο ανακοίνωσε μία ακόμη αναβολή, για τις 8 ώρα Ελλάδας. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup είχε αφήσει ελπίδες λέγοντας πως το Συμβούλιο είναι κοντά σε συμφωνία.

«Όπως μόλις δήλωσε ο Μάριο Σεντένο, φτάνουμε πιο κοντά σε μία συμφωνία. Χρειαζόμαστε, όμως, μία ώρα ακόμη πριν μπορέσουμε να αρχίσουμε. Η συνεδρίαση του Eurogroup αναμένεται τώρα για τις 19.00, ώρα Βρυξελλών», έγραψε ο Ρέγκο στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Ωστόσο σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες υπάρχει και νέα αναβολή με άγνωστη την ώρα που θα ξεκινήσει η συνεδρίαση.

Μάριο Σεντένο: Είμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία

«Είμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία», έγραψε νωρίτερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, μέσω τηλεδιάσκεψης , του Συμβουλίου για την ευρωπαϊκή απάντηση στον οικονομικό αντίκτυπο του κορωνοϊού.

«Είμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία. Πιστεύω – εξακολουθώ να πιστεύω – ότι αυτή τη φορά θα αρθούμε ΟΛΟΙ στο ύψος των περιστάσεων. Και θα δείξουμε το αναγκαίο πνεύμα συμβιβασμού, το οποίο είναι το θεμέλιο της Ένωσης μας», έγραψε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ρούτε πριν το Eurogroup: Δυνατή μια συμφωνία για ένα ευρωπαϊκό πακέτο
Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα πως πιστεύει ότι είναι δυνατόν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών να καταλήξουν σε μια συμφωνία για ένα πακέτο στήριξης 500 δισεκ. ευρώ για να αντισταθμιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Προσπαθούμε να κάνουμε τα μέγιστα για να βοηθήσουμε να οδηγηθούν οι διαπραγματεύσεις σε μια επιτυχή ολοκλήρωση», δήλωσε ο Ρούτε σε δημοσιογράφους, σε συνέντευξη Τύπου στη Χάγη, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ φέρεται να πιέζουν την Ολλανδία προκειμένου να ξεμπλοκάρει η οικονομική στήριξη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ολλανδία κρατά σκληρή στάση και επιθυμεί αυστηρότερους όρους, περιλαμβανομένων οικονομικών κριτηρίων για κάθε χώρα, οι οποίοι είναι πολιτικά μη αποδεκτοί για τη Ρώμη, επειδή θα την έκαναν να φαίνεται ότι βρίσκεται υπό την οικονομική εποπτεία της ΕΕ, παρά το γεγονός ότι η πανδημία δεν είναι ευθύνη της Ιταλίας.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ