Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΓεωργόπουλος προς ΟΠΕΚΕΠΕ: "Γιατί κόπηκαν επιδοτήσεις σε 800 παραγωγούς της Ερμιονίδας;"

Γεωργόπουλος προς ΟΠΕΚΕΠΕ: “Γιατί κόπηκαν επιδοτήσεις σε 800 παραγωγούς της Ερμιονίδας;”

 

Συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις του σε καίρα ζητήματα του δήμου του, ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, αυτή τη φορά, αναδεικνύει το ζητημα που έχει προκύψει με το κόψιμο από τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ περίπου 88 παραγωγών, ενω σε άλλους τόσους δόθηκαν μειωμένες επιδοτήσεις.

 

Η επιστολή στάλθηκε στις 3 του μήνα στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ.Βάρρα, κοινοποιήθηκε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ.Βορίδη και στους βουλευτές του νομού , Ι.Ανδριανό, Ι.Γκιόλα και Α.Πουλά.

Αναλυτικά η επιστολή του κ.Γεωργόπουλου, που ζητά να υπάρξουν απαντήσεις και λύσει στο συγκεκριμένο ζήτημα:

Κύριε πρόεδρε, σας μεταφέρω τις έντονες διαμαρτυρίες –απορίες και παράπονα που μου απευθύνει μεγάλος αριθμός παραγωγών της περιοχής μας, οι οποίοι είτε απορρίφθηκαν ολοκληρωτικά είτε έλαβαν μειωμένη επιδότηση.

Συγκεκριμένα, άλλοι δεν γνωρίζουν τους λόγους για τους οποίους απορρίφθηκαν και άλλοι έχουν ασαφή πληροφόρηση. Όλοι πάντως έχουν ένα ερώτημα: “Τι άλλαξε” καθ΄ όσον έκαναν πάντα την ίδια δήλωση χωρίς κανένα πρόβλημα.

Και βέβαια ανακύπτει και ένα ακόμη ερώτημα: Αν τον περσινό χρόνο οι δηλώσεις ήταν ανακριβείς , τότε και τις προηγούμενες χρονιές ήταν ομοίως ανακριβείς. Άρα μήπως πρέπει να τους ζητηθούν χρήματα πίσω; Δεν είναι δυνατόν οι δηλώσεις να είναι απολύτως ανακριβείς. Μέρος αυτών θα είναι ακριβείς. Γιατί λοιπόν δεν επιδοτούνται τα τμήματα ωςπρος τα οποία είναι οι δηλώσεις ακριβείς;

Ακούγεται επίσης ότι υπάρχουν στις δηλώσεις “ψιλά γράμματα” που αναφέρονται στους κανονισμούς. Αν πράγματι έτσι είναι, δεν αναμένει κανείς από τους αγρότες να διαβάζουν “ψιλά γράμματα”.

Ακούγεται ακόμη, ότι για να επιδοτηθεί μια καλλιέργεια πρέπει να υπάρχουν 8 δένδρα ανά στρέμμα. Διεωρτάται κανείς γιατί 8 και όχι 18 ή 5. Και γιατί δεν λαμβάνεται υπόψη ο αριθμό των δένδρων στο σύνολο του χώρου, αλλά όταν στο χώρο ο αριθμός είναι άνω των 8 δένδρων καλώς έχει ώςέχει, όταν υπάρχουν λιγότερα δένδρα τότε αφαιρειται ο χω΄ρος αυτός.

Στην περιοχή μας, περίπου 800 παραγωγοί απορρίφθηκαν και άλλοι τόσοι έλαβαν μειωμένες επιδοτήσεις.

Προτείνω ο ΟΠΕΚΕΠΕ να βγάλει μια απλή και κατανοητή ανακοίνωση, ώστε οι παραγωγοί να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν τώρα αλλά και στο μέλλον.

Παρακαλώ κύριε πρόεδρε, να επιληφθείτε του προβλήματος για την αποκατάστασή του.

Παρακαλώ τον κ.υπουργό, του οποίου η ευθύτητα και αποτελεσματικότητα είναι γνωστές, να συμβάλλει από την πλευρά του.

Είμαι βέβαιος για το ενδιαφέρον σας και την αποκατάσταση των παραγωγών μας”.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ