Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑργολίδα: Επίσκεψη κρουαζιερόπλοιου για να αποφύγει τον βοριά

Αργολίδα: Επίσκεψη κρουαζιερόπλοιου για να αποφύγει τον βοριά

Πολύ μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί με τα κρουαζιερόπλοια που είχαν συρρεύσει από όλο τον πλανήτη στην Μεσόγειο για να ξεκινήσουν τις εαρινές τους κρουαζιέρες.

 

Αρκετά από αυτά βρίσκονται σε ελληνικά χωρικά ύδατα, δεν έχουν επιβάτες, αλλά λόγω του μεγέθους τους το πλήρωμα είναι αρκετές εκατοντάδες.

Το Ελληνικό Υπουργείο Ναυτιλίας τους έχει δώσει εντολή, αν θέλουν να παραμείνουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα, να κατευθυνθούν στο νησάκι του Αγίου Γεωργίου ανοικτά της Ύδρας στον Σαρωνικό.

Ένα από αυτά τα κρουαζιερόπλοια, το SEABOURN OVATION σήμερα Κυριακή 5 Απριλίου 2020 κατευθύνθηκε προς τον Αργολικό κόλπο και άρχισε να πλέει ανοικτά της Κάντιας από Πλατιά προς Ψιλή και αντίστροφα.

Όταν το Λιμεναρχείο Ναυπλίου επικοινώνησε με το πλοίο, που ήταν ορατό και από το Τολό, ο καπετάνιος διαβεβαίωσε πως λόγω του έντονου βοριά που πνέει στο Αιγαίο με ανέμους 8 μποφόρ, θέλησε να έρθει στον Αργολικό κόλπο για μερικές ώρες, ώστε να αποφύγει τον αέρα. Είπε επίσης ότι γνωρίζει ότι απαγορεύεται να δέσει σε οποιοδήποτε λιμάνι.

Στο καράβι, που είναι γνωστό στην περιοχή, αφού κάθε καλοκαίρι έχει το Ναύπλιο στο πρόγραμμα του, υπάρχει πλήρωμα περίπου 300 ατόμων.

Να σημειωθεί, ότι αίτημα πριν λίγες ημέρες, στο Λιμεναρχείο για άδεια παραμονής έξω από το λιμάνι του Ναυπλίου, υπήρξε και από έτερο πλοίο της συγκεκριμένης εταιρίας με 700 άτομα πλήρωμα. Στο αίτημα αυτό,  δεν εδόθη άδεια καθ’όσον η περιοχή της Αργολίδας δεν διαθέτει νοσοκομεία εξειδικευμένα στον κορονοϊό και συνεπώς σε περίπτωση ύπαρξης κάποιου κρούσματος δεν θα μπορούσε να υπάρχει η ανάλογη παροχή νοσηλείας. 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ