Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ«Ο Δήμος Ναυπλιέων ούτε χαρίζει ούτε δανείζει tablet και internet»

«Ο Δήμος Ναυπλιέων ούτε χαρίζει ούτε δανείζει tablet και internet»

Σε διευκρινίσεις προχωρά ο Δήμος Ναυπλιέων, σχετικά με την πρόθεσή του -που γνωστοποίησε προ ημερών- να διαθέσει σε μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, τα εργαλεία ώστε να συμμετάσχουν ισότιμα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

 

Όπως σημειώνει λοιπόν, ο Δήμος, έχει απευθυνθεί στις διευθύνσεις των σχολείων, που γνωρίζουν τις ανάγκες και αυτές θα ενημερώσουν για τις ανάγκες. Στην συνέχεια θα γίνει η προμήθεια των τάμπλετ αλλά αυτά θα επιστραφούν όταν επανέλθουμε στην κανονικότητα!

Αναλυτικά οι διευκρινίσεις από τον Δήμο:

«Ο Δήμος Ναυπλιέων ούτε χαρίζει ούτε δανείζει tablet και internet σε μαθητές, αλλά διευκολύνει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ο Δήμος Ναυπλιέων συμπληρώνει ένα κενό στην διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και αυτό δεν είναι άλλο από την έλλειψη των κατάλληλων μέσων για ορισμένα παιδιά και οικογένειες.

Η διαδικασία επιλογής των παιδιών, τα οποία δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν μέσα από το διαδίκτυο την εκπαίδευση σε αυτές τις δύσκολες μέρες, γίνεται αποκλειστικά από τις διευθύνσεις των σχολείων. Η διεύθυνση του σχολείου και οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα προβλήματα και έτσι μπορούν και γνωρίζουν σε ποια παιδιά θα διανείμουν τον εξοπλισμό.

Ο εξοπλισμός θα αγοραστεί και θα δοθεί προς χρήση στα σχολεία, τα οποία με τη σειρά τους θα ενισχύσουν τις οικογένειες που πρέπει και έχουν ανάγκη να ενισχυθούν.Με αυτό τον τρόπο ο Δήμος δεν συμμετέχει όπως ορθά πρέπει στη διανομή αλλά και στην επιλογή.

Θεωρούμε ότι κάθε άλλο σχόλιο δεν εξυπηρετεί την πραγματοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης την πρωτόγνωρη αυτή σχολική περίοδο άρα ούτε και το συμφέρον των παιδιών μας, αλλά εντελώς «διαφορετικά συμφέροντα»

 

Eπιστολή στα σχολεία

Με επιστολή του Δήμος Ναυπλιέων στις σχολικές μονάδες, γνωστοποιεί τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί η δωρεάν χορήγηση tablet στους μαθητές που δεν διαθέτουν, ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

 

Αναλυτικά η επιστολή που έχει σταλεί:

“Έχοντας, πλήρη επίγνωση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης πολλών οικογενειών και την αδυναμία κάποιων μαθητών να παρακολουθήσουν τα διαδικτυακά προγράμματα εκπαίδευσης που πραγματοποιούνται πλέον και στο Δήμο Ναυπλιέων, λόγω έλλειψης εξοπλισμού, θα θέλαμε να μας υποδείξετε τον απαραίτητο αριθμό προμήθειας υλικού για μαθητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Η διαδικασία επιλογής των μαθητών θα πρέπει να γίνει με αυστηρά κριτήρια ώστε να διευκολυνθούν μαθητές που πραγματικά το έχουν ανάγκη.
Στόχος του Δήμου Ναυπλιέων και κατ’ επέκταση των Σχολικών Επιτροπών είναι κάθε παιδί να έχει το δικαίωμα να παρακολουθήσει τα διαδικτυακά μαθήματα που πραγματοποιούνται.
Επίσης ενημερώνουμε τους γονείς ότι η διαδικασία είναι δανειστική. Ο εξοπλισμός θα χρεωθεί στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη, και θα επιστραφεί στο σχολείο μετά τη λήξη αυτής της κατάστασης.
Οι αιτήσεις θα σταλούν στο σχολείο, αυστηρά με email, μέχρι τη Δευτέρα 6/4/2020, ώρα 10.00.
Στη συνέχεια το σχολείο θα τις προωθήσει στο Δήμο.
Αιτήσεις με απλό κείμενο και όχι με συμπληρωμένη την υπεύθυνη δήλωση που επισυνάπτεται, θα απορρίπτονται.”

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ