Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΛΑΚΩΝΙΑΒοήθεια σε 18.000 νοικοκυριά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του ΤΕΒΑ

Βοήθεια σε 18.000 νοικοκυριά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του ΤΕΒΑ

Συνολικά 18.000 νοικοκυριά με σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης στις Π.Ε. Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας θα τροφοδοτηθούν στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας -που ξεκινά στις 13 Απριλίου- με τρόφιμα, νωπό κρέας και είδη καθαριότητας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του ΤΕΒΑ.

 

Η βοήθεια αυτή, από τώρα και στο εξής, θα διανέμεται σπίτι – σπίτι, χωρίς να απαιτείται να προσέρχονται οι δικαιούχοι σε κάποια συγκεκριμένα σημεία, τόνισε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας μετά την σχετική τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη.

Στις πιο πάνω τρεις Περιφερειακές Ενότητες -καθώς η Αρκαδία και η Κορινθία διαχειρίζονται οι ίδιες το πρόγραμμα- θα διατεθούν συνολικά περί τα 4.000.000 ευρώ, σε τέσσερις φάσεις, πρόσθεσε ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας ότι θα υπάρξει ιδιαίτερη προσπάθεια να ελεγχθεί η ποιότητα των ειδών που θα διανεμηθούν.

Οπως είναι γνωστό, το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται  στο σύνολο της χώρας.

Το πεδίο εφαρμογής του ΤΕΒΑ εξειδικεύεται στην Ελλάδα μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ I). Η εφαρμογή του προγράμματος ολοκληρώνεται την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω Κοινωνικών Συμπράξεων και οι ωφελούμενοι επιλέγονται σύμφωνα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ