Αργολίδα: Επιβεβαιώνεται τρίτο κρούσμα κορονοϊού

- Advertisement -

Ανακοινώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της  Περιφέρειας Πελοποννήσου ιατρό Βασίλη Διαμαντόπουλο ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

- Advertisement -

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ο ασθενής είναι στενή επαφή ενός ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος. Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον στην Περιφέρεια μας σε δεκαπέντε και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: τρία (3)

ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)

ΠΕ Κορινθίας: μηδέν (0)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)

ΠΕ Μεσσηνίας: οκτώ (8)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι έντεκα άνδρες (11) και τέσσερις γυναίκες (4) Εκ των κρουσμάτων δύο (2) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και πέντε (5) νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία.

Σημειώνεται ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό.

Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σύμφωνα με πληροφορίες μας το νέο κρούσμα, που είναι άνδρας από την περιοχή του Άργους, ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενο και δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα. Του έχει συσταθεί η παραμονή στην οικία του για δεκατετραήμερο και η συνεχής παρακολούθηση της υγείας του.

 

- Advertisement -

________________