Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΚΕ:Πάγια η θέση του Κόμματος για μόνιμη δραστική μείωση των μισθών βουλευτών

ΚΚΕ:Πάγια η θέση του Κόμματος για μόνιμη δραστική μείωση των μισθών βουλευτών

Πάγια η θέση του Κόμματος για μόνιμη δραστική μείωση των μισθών βουλευτών και κρατικών παραγόντων

Σε σχόλιό του σχετικά με τις προτάσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των μισθών των βουλευτών και των κρατικών αξιωματούχων προς ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του κορονοϊού, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:  

«Αν θέλουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, μπορούν να υιοθετήσουν την πάγια πρόταση του ΚΚΕ για μόνιμη -και όχι μόνο επ’ αφορμή της πανδημίας- δραστική μείωση των μισθών βουλευτών κι άλλων υψηλόβαθμων κρατικών παραγόντων, την κατάργηση των αποζημιώσεων για συμμετοχή σε Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και των άλλων βουλευτικών προνομίων. Αυτή η πρόταση ισχύει πάντα, πόσο μάλλον σε συνθήκες όπως οι σημερινές, που ο λαός υποφέρει από τις επιπτώσεις της πανδημίας, από τις μεγάλες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, καθώς και από τα μέτρα κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας.

Όλα τα άλλα έχουν στοιχεία υποκρισίας και δημαγωγίας αυτές τις δύσκολες ώρες και στόχο να κρυφτούν οι μεγάλες ευθύνες τους για την υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Σημειώνουμε, ξανά, πως σε ό,τι αφορά τους βουλευτές του ΚΚΕ, η βουλευτική αποζημίωση κατατίθεται εξ ολοκλήρου στο Κόμμα για την οργάνωση της λαϊκής διεκδίκησης και πάλης».

Υποκρισία από ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης κάλεσε τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και τους βουλευτές της ΝΔ να καταθέσουν το μισό τους μισθό, τους επόμενους δυο μήνες, για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του κορονοϊού. 

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ, ανταγωνιζόμενος την κυβέρνηση στην εντυπωσιοθηρία, ζήτησε να γίνει υποχρεωτική και όχι προαιρετική μείωση των βουλευτικών μισθών και των αποδοχών όλων των κρατικών και κυβερνητικών αξιωματούχων.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ