Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ενημερώνει για την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των μελών του

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ενημερώνει για την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των μελών του

Μετά από έκτακτη τηλεδιάσκεψη με αφορμή τις εξελίξεις της πανδημίας του Covid-19, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας κατέληξε στα εξής συμπεράσματα και αποφάσεις:

-Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά η ανάγκη στοχευμένων προσλήψεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού στις Υγειονομικές Δομές του Νομού μας. Πρέπει οι σχετικές διαδικασίες να ξεκινήσουν άμεσα, παρακάμπτοντας τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια.
-Κρίνεται επείγουσα η πρόσληψη επικουρικών ιατρών από την 6 η ΥΠΕ, για τη στελέχωση των Νοσηλευτικών Μονάδων του Νομού μας.
-Χρήζει άμεσης οργάνωσης το Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με σκοπό την αποσυμφόρηση των Νοσηλευτικών Μονάδων Άργους και Ναυπλίου. Σπατάλη πολύτιμων δυνάμεων και ανθρώπινων πόρων είναι ανεπίτρεπτη και είναι ευθύνη της πολιτείας η σωστή κατανομή τους.
-Είναι ανάγκη να εξασφαλιστεί άμεσα επάρκεια σε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό(μάσκες, γυαλιά, φόρμες μιας χρήσης, γάντια κλπ) σε όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.
-Προτείνει τη σύσταση ειδικής ομάδας για τη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας, αποτελούμενη από εκπροσώπους του ΙΣΑ, της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, του ΕΚΑΒ, της Περιφέρειας και των Δήμων.

-Θέτει, σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο Αργολίδας, τις φιάλες αίματος των μελών που υπάρχουν στην κοινή Τράπεζα Αίματος, στη διάθεση του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας. Παράλληλα προτρέπει τα μέλη του αλλά και όλο τον πληθυσμό της Αργολίδας, να συμβάλλουν με την προσφορά
αίματος.
-Δημιουργεί έναν τραπεζικό λογαριασμό ειδικού σκοπού, προκειμένου ο ΙΣΑ να δέχεται δωρεές για την αγορά εκ μέρους του ΙΣΑ, των επιτακτικά αναγκαίων αναλωσίμων του προστατευτικού εξοπλισμού. Τα υλικά αυτά θα προμηθευτούν το Γ.Ν.Αργολίδας, τα Κέντρα Υγείας και οι Ιδιώτες Ιατροί στον αγώνα τους κατά του κορωνοϊού Covid-19.
-Ζητά να ενταχθούν όλοι οι ιατροί στα βαρέα και ανθυγιεινά. Να ληφθεί φροντίδα για ένταξη όλων των ιατρών στα μέτρα ανακούφισης των πληττόμενων επαγγελματικών ομάδων. Είναι αυταπόδεικτη υποχρέωση της πολιτείας.
Ωστόσο οι γιατροί της Αργολίδας(όπως άλλωστε και όλοι οι γιατροί της χώρας) δηλώνουν ότι ανεξαρτήτως της ανταπόκρισης της πολιτείας, είναι έτοιμοι να τιμήσουν τον όρκο τους, επιτελώντας το καθήκον τους, όπως έκαναν πάντα. Αποτίνουμε φόρο τιμής στους συναδέλφους μας, σε διάφορες χώρες του κόσμου, που χάνουν καθημερινά τη ζωή τους
πολεμώντας τον αόρατο εχθρό.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΣΑ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ      ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΩΡΟΒΙΝΗΣ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ