Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΜαρ. Σαρίδη: Το ευχαριστώ είναι λίγο προς όσους βοηθούν στην ενίσχυση των...

Μαρ. Σαρίδη: Το ευχαριστώ είναι λίγο προς όσους βοηθούν στην ενίσχυση των δομών Υγείας Αργολίδας… Άρθρο του Μιχάλη Καζά

Η έλλειψη εξοπλισμού στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας είναι δεδομένη. Είναι αδύνατη η κάλυψη όλης αυτής της ζήτησης μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. 

Δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα, αφού υπάρχει και θέμα ανεύρεσης των υλικών στην ελληνική και παγκόσμια αγορά.

Την κατάσταση στηρίζουν οι αρμόδιοι φορείς στο Υπουργείο και στις δομές υγείας. Μεγάλη όμως είναι και η βοήθεια που προσφέρει ο απλός Έλληνας πολίτης. Αυτός που δίνει το όποιο ποσό δύναται για την αγορά εξοπλισμού για όπου υπάρχει ανάγκη.

Σε αυτήν την προσφορά από ιδιώτες αναφέρθηκε σήμερα η Πρόεδρος του Νοσοκομείου Αργολίδας κα Μαρία Σαρίδη γράφοντας το παρακάτω σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έγραψε η κα Σαρίδη σήμερα:  

Είναι πραγματικά συγκινητική η μαζική και συντονισμένη προσπάθεια της κοινωνίας του νομού Αργολίδας για ενίσχυση όλων των δομών Υγείας του νομού με μέτρα ατομικής προστασίας! Το ευχαριστώ είναι λίγο! Αλλά αποδίδει αυτή τη στιγμή την τιμή που αρμόζει σε όλους σας!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όσα μέσα και αν παρέχει του κράτος ο κλάδος της υγείας αυτή την στιγμή έχει ανάγκες. Ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να υποστηριχτούν από όλους μας, από την ίδια την κοινωνία με κάθε τρόπο.

Η πρώτη βοήθεια είναι να μένουμε σπίτι, ώστε να μειωθεί η πίεση στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Η δεύτερη βοήθεια έρχεται με την υπακοή σε όσα μας λένε οι ειδικοί.

Η τρίτη όμως βοήθεια είναι η παροχή εξοπλισμού. Ιδιώτες και εταιρίες που μπορούν να συνδράμουν στην αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού ας απευθύνονται στην διοίκηση των Νοσοκομείων μας, των Κέντρων Υγείας και επίσης στον Ιατρικό Σύλλογο.
Είναι βέβαιο ότι όλοι αυτοί οι φορείς γνωρίζουν καλά τις τους λείπει και πως μπορούμε όταν έχουμε την επιθυμία, να τους βοηθήσουμε.

Μιχάλης Καζάς

σχετικό άρθρο Αργολίδα: Τι θα γίνει με τα αντιδραστήρια; Μήπως είναι η ώρα των χορηγιών προς το Γ.Ν. Αργολίδας; … Άρθρο του Μιχάλη Καζά

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ