Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΣυμπληρωματικές Προτάσεις της Ο.Ε.ΕΣ.Π. για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στους επιχειρηματίες...

Συμπληρωματικές Προτάσεις της Ο.Ε.ΕΣ.Π. για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στους επιχειρηματίες λόγω κορωνοϊού

Συμπληρωματικές Προτάσεις της Ο.Ε.ΕΣ.Π.

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), έχει επισημάνει με επιστολές της προς την Κυβέρνηση αλλά και προς τους αρμόδιους υπουργούς από τις 9 Μαρτίου, τα προβλήματα που έχουν προκύψει στους επιχειρηματίες εξαιτίας του κορωνοϊού καθώς και τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κατάστασης που βιώνουν αυτή την στιγμή οι Μικρές και Μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η Ομοσπονδία μας επειδή γίνεται καθημερινά αποδέκτης διαμαρτυριών από επιχειρήσεις μέλη της, ζητά να συμπεριληφθούν και τα ακόλουθα στα μέτρα στήριξης:
Άμεση ένταξη στα μέτρα στήριξης όλων των επιχειρήσεων, κάθε νομικής μορφής και δραστηριότητας, χωρίς να ληφθεί υπόψη ως κριτήριο ένταξης ο κύριος ΚΑΔ, καθώς όλα τα επαγγέλματα και οι επιχειρήσεις θα χρειασθούν στήριξη.

Στο μέτρο ενίσχυσης των 800 ευρω να λαμβάνονται υπόψιν όλες οι επιχειρήσεις των εταιρικών μορφών ( Ο.Ε, Ε.Ε, Ε.Π.Ε, Ι.Κ.Ε) ανα μέτοχο καθώς αποτελούν το 1/5 του αριθμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην χώρα μας.
Επιδότηση του δώρου Πάσχα από το κράτος, καθώς είναι αδύνατο να καταβληθεί από τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές ή που υπολειτουργούν.
Χορήγηση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας ειδικού σκοπού σε όλες τις επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν να ενταχθούν σε όλα τα προγράμματα που αφορούν σε τραπεζικές ρυθμίσεις και χορήγηση δανείων από αυτές καθώς και έκτακτη βοήθεια 5.000 ευρώ για πάγιες και ασφαλιστικές υποχρεώσεις της επιχείρησης και της κατοικίας του αυτοαπασχολούμενου, καθώς και σε όσους συναδέλφους δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, ώστε να μην δημιουργηθούν νέα χρέη πέραν των ήδη υπαρχόντων.
Αποζημίωση των επιχειρήσεων που έχουν παραλάβει εμπόρευμα για την σεζόν Άνοιξη – Πάσχα.

Παράταση πληρωμής 120 ημερών σε όσες επιταγές – συναλλαγματικές έπρεπε να πληρωθούν από τις 31 Μαρτίου και μετά. Ακόμα μετά την λήξη της παράτασης αυτής να δοθεί άτοκο κεφάλαιο κίνησης σε όλους τους επιχειρηματίες βάσει του ύψους των επιταγών που έχουν εκδοθεί και αποπληρωμή του σε 48 δόσεις. Επίσης να μην γίνεται αναγγελία στον Τειρεσία από τις τράπεζες για όσες επιταγές – συναλλαγματικές βρίσκονται «ακάλυπτες».

Επιστροφή προκαταβολής φόρου και τέλος επιτηδεύματος.
Αναστολή καταβολής των δόσεων της Δ.Ε.Η για τις πλειτώμενες επιχειρήσεις έως 30/4 και εξόφληση τους 30/6

Με τις επιστολές μας προσπαθούμε να προλάβουμε την διόγκωση των προβλημάτων των συναδέλφων μας και να εξασφαλίσουμε την επιβίωση των ίδιων, των υπαλλήλων τους αλλά και των επιχειρήσεών τους.
Η Ο.Ε.ΕΣ.Π θα συνεχίσει να στέλνει επιστολές και θα προσπαθεί να συμβάλλει στην εξαγγελία εξειδικευμένων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων, ώστε οι συνάδελφοί μας να μπορέσουν να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς το συντομότερο δυνατό.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ