Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑργολίδα: Οι πληροφορίες για τα δυο κρούσματα κορωνοϊού της Ερμιονίδας

Αργολίδα: Οι πληροφορίες για τα δυο κρούσματα κορωνοϊού της Ερμιονίδας

Όπως αποκάλυψε σήμερα ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος ένα ζευγάρι από την Ερμιονίδα έχει βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό και βρίσκεται αυτή την στιγμή στην Αθήνα.

 

Για αυτό το γεγονός και αναζητώντας πληροφορίες μάθαμε τα ακόλουθα. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες. Το ζευγάρι το μισό χρονικό διάστημα του χρόνου κατοικεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το υπόλοιπο διάστημα μένει στο σπίτι τους στην Κόστα περιοχή του Πορτοχελίου Ερμιονίδας.

Τέλος Φεβρουαρίου ο σύζυγος – περίπου 72 ετών- επέστρεψε από τις ΗΠΑ στο σπίτι του  στην Ερμιονίδα. Λίγες ημέρες μετά, 6-7 Μαρτίου – ένιωσε αδιαθεσία. Πήγε στην Αθήνα μαζί με την γυναίκα του και διαγνώσθηκαν από μεγάλο Ιδιωτικό Νοσοκομείο ως κρούσματα και οι δύο σύζυγοι. Πήραν εντολή να επιστρέψουν στο σπίτι τους και να μπουν σε καραντίνα.

Το ζευγάρι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έμεινε στο σπίτι αποκλεισμένο από τον έξω του σπιτιού τους κόσμο και μόνο φίλοι τους έδιναν τις όποιες προμήθειες αφήνοντας τες στην αυλόπορτα.

Μολονότι οι μέρες περνούσαν και το ζευγάρι ερχόταν σε επικοινωνία μόνο με τους θεράποντες ιατρούς στην Αθήνα και όχι με το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου ή τα νοσοκομεία Αργολίδας, πριν 4 ημέρες τα συμπτώματα αυξήθηκαν. Το ζευγάρι αναχώρησε πάλι για Αθήνα, όπου τον μεν άνδρα οι γιατροί κράτησαν σε Νοσοκομείο για παρακολούθηση , την δε γυναίκα έστειλαν σε κατ΄οίκον καραντίνα σε οικία στην Αθήνα.

Οι υπηρεσίες έχουν αναλάβει να κάνουν την σχετική ιχνηλάτηση. Το περίεργο σε αυτή την υπόθεση είναι γιατί όταν εντοπίστηκαν τα δύο κρούσματα στην Αθήνα κανένας δεν ειδοποίησε τον δήμο Ερμιονίδας ή άλλον αρμόδιο φορέα της Αργολίδας για τον εντοπισμό των δύο κρουσμάτων, ώστε να αυξηθούν τα μέτρα προφύλαξης στην περιοχή. 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ