Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΔιευκρινήσεις για όσους φροντίζουν ζώα είτε εντός του Δήμου τους είτε εκτός...

Διευκρινήσεις για όσους φροντίζουν ζώα είτε εντός του Δήμου τους είτε εκτός αυτού

Διευκρινήσεις έδωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων όσων φροντίζουν ζώα είτε εντός του Δήμου τους είτε εκτός αυτού.


«Για την περίπτωση που κάποιος φροντίζει ζώα εκτός του Δήμου μόνιμης κατοικίας του θα πρέπει να δικτυωθεί και να απευθυνθεί σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα, μόνιμους κατοίκου του Δήμου που βρίσκονται τα ζώα για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτισή τους μέχρι την άρση περιορισμού κυκλοφορίας.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε όλοι μας ότι απαιτείται να μειώσουμε τις μετακινήσεις μας στο ελάχιστο και κυρίως να αποφεύγουμε τις μετακινήσεις σε άλλες περιοχές προκειμένου να περιορίσουμε τη διασπορά της νόσου.
Άρα στην περίπτωση αυτή, δηλαδή, ταΐσματος των αδέσποτων εκτός δήμου κατοικίας μας απαιτείται αυτοοργάνωση και συνεννόηση με τις φιλοζωικές οργανώσεις και τους δήμους της περιοχής που είναι τα ζώα.

Για τους συμπολίτες μας που φροντίζουν αδέσποτα στο δήμο τους, στην περιοχή τους, έχουμε ήδη έρθει σε επικοινωνία με την ΚΕΔΕ και μέσα στις επόμενες ώρες θα υπάρξει από τους δήμους και μέσω του site της ΚΕΔΕ η δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης μετακίνησης, κατά το πρότυπο της βεβαίωσης εργοδότη τύπου Α, για εκείνους που έχουν αναλάβει σίτιση αδέσποτων ζώων. Υπεύθυνο γραφείο για την πιστοποίηση της θα είναι το αρμόδιο για τη διαχείριση των σχετικών θεμάτων γραφείο κάθε δήμου. Για την έκδοση της βεβαίωσης θα απαιτείται αναφορά του σημείου στο οποίο βρίσκονται τα ζώα, οι ημέρες και ώρες ταΐσματος, η διάρκεια του οποίου δεν πρέπει να ξεπερνά τις 3 ώρες.

Επίσης θέλω να επισημάνω ότι στην βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης η περίπτωση Β1, περί επισκέψεως σε γιατρό ισχύει και για την επίσκεψη σε κτηνίατρο.»

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ