Απαλλαγή επιχειρήσεων από τα δημοτικά τέλη αποφάσισε ο Δήμος Ερμιονίδας

- Advertisement -

Στο πρώτο δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας, βάσει των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού που έγινε χθες, Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ψηφίστηκε ομόφωνα εκτός ημερησίας διάταξης θέμα «Απαλλαγή επιχειρήσεων από δημοτικά τέλη, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 8 της από 20.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου».

- Advertisement -

 

Το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε  με εισήγηση του ίδιου του δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου, υλοποιώντας σχετική δέσμευσή του.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ερμιονίδας: «Στο πλαίσιο της οικονομικής ανακούφισης των επαγγελματιών από τις επιπτώσεις των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό, ίδιες αποφάσεις έχουν πάρει και άλλοι Δήμοι, όπως ο Δήμος Αθηναίων και Κορινθίων».

Τονίζεται επίσης, ότι εδώ και μέρες, η υπηρεσία επεξεργάζεται τον τρόπο για την αναστολή είσπραξης μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η., καθ’ όλη την διάρκεια ισχύος των μέτρων, όλων των δημοτικών τελών, πέραν των αναλογούντων τελών των κοινοχρήστων χώρων, τα οποία ήδη ψηφίστηκαν, όλων των επιχειρήσεων και επαγγελματιών που πλήττονται από τα νέα μέτρα».

 Η παραπάνω πρόταση θα τεθεί προς συζήτηση σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού πρώτα θα έχει στοιχειοθετηθεί πλήρως από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

- Advertisement -
 

________________