Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔεσμοί Αίματος Αργολίδας: “Αιμοδοτούμε γιατί υπάρχουν ανάγκες!”

Δεσμοί Αίματος Αργολίδας: “Αιμοδοτούμε γιατί υπάρχουν ανάγκες!”

«Αιμοδοτούμε γιατί υπάρχουν ανάγκες! Ναι μένουμε σπίτι μας! Εκτός αν αιμοδοτούμε. Να μην αφήσουμε ανθρώπινες ζωές να κινδυνέψουν από έλλειψη αίματος».

 

Το παραπάνω μήνυμα εκπέμπει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αργολίδας «Δεσμοί Αίματος», καλώντας τους πολίτες να συνεχίσουν να προσέρχονται στα ειδικά κέντρα και να προσφέρουν το αίμα τους, πόσο μάλλον που αυτή την περίοδο η ανάγκη είναι μεγαλύτερη.

 

Καμπανάκι κινδύνου χτυπάει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας για πιθανές ελλείψεις σε αίμα το προσεχές διάστημα. Ο φόβος για τη μετάδοση του κορωνοϊού κρατάει μακριά από τα νοσοκομεία τους εθελοντές αιμοδότες, ενώ την ίδια ώρα οι ανάγκες για αίμα είναι πάγιες.

«Αν και μετά την αναβολή των χειρουργείων οι καθημερινές ανάγκες σε αίμα μειώθηκαν, στη χώρα μας συνεχίζουν να υπάρχουν περίπου 2.500 πάσχοντες με μεσογειακή αναιμία, στους οποίους κατευθύνεται το 20% του αίματος κάθε μήνα», είπε στο star.gr η πρόεδρος του Ε.ΚΕ.Α Χάρις Ματσούκα. Ξεκαθάρισε ότι με τα μέχρις στιγμής δεδομένα «ο κορωνοϊός δε μεταδίδεται με τη μετάγγιση αίματος» και κάλεσε τον κόσμο να συνεχίσει να δίνει αίμα, καθώς πρόκειται για μία ασφαλή διαδικασία.

«Το προσωπικό λαμβάνει όλα τα μέτρα ασφαλείας, φοράει γάντια και μάσκες, οι εθελοντές αιμοδότες κάθονται σε απόσταση, ενώ υπάρχει ήδη υπουργική απόφαση που προβλέπει την παραχώρηση αιθουσών από τους δήμους της χώρας για τη διενέργεια εξωτερικής αιμοδοσίας» πρόσθεσε η κ. Ματσούκα.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ