Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ"Το μόνο πράγμα που δουλεύει στο Ναύπλιο είναι ο γερανός στις μπανιέρες"!

“Το μόνο πράγμα που δουλεύει στο Ναύπλιο είναι ο γερανός στις μπανιέρες”!

“Τελικά το μόνο πράγμα που δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ αυτές τις μέρες στο Ναύπλιο είναι ο γερανός στις μπανιέρες. Για να συνεχίσει το έργο της καταστροφής”.

 

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανάρτηση του Μπάμπη Αντωνιάδη- πρώην δημοτικού συμβούλου, σχετικά με το έργο που εκτελείται στο λιμάνι του Ναυπλίου και στο συγκεκριμένο σημείο “μπανιέρες”.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ.Αντωνιάδη:

“Τελικά το μόνο πράγμα που δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ αυτές τις μέρες στο Ναύπλιο είναι ο γερανός στις μπανιέρες. Για να συνεχίσει το έργο της καταστροφής.

Όχι δεν καταστρέφονται μόνο οι παιδικές μας αναμνήσεις καταστρέφεται ένα σημαντικό σημείο της πόλης.
Είναι η παραλία της πόλης. Από τις μπανιέρες κάποιος έπεφτε για μπάνιο. Από την ξύλινη εξέδρα έκανε τις βουτιές. Και σήμερα;

Για ανεξήγητους λόγους τοποθετούμε μπροστά από το κτήριο μια λιθοσορό ύψους 1.5 μέτρου από τη θάλασσα, σε μήκος 50 μέτρων και πλάτος 2.5 μέτρων. Δηλαδή έξω από το αισθητικό κομμάτι, πώς κάποιος αύριο από τις μπανιέρες θα κάνει μπάνιο; Θα σκαρφαλώνει στις πέτρες για να πέσει στην θάλασσα;

Ξέρουμε τι επιπτώσεις θα έχει αυτή η κατασκευή με το λιθοσορό στην διπλανή παραλία της Γλώσσας;
Και δεν φτάνει μόνο αυτό.
Οι εργασίες γίνονται ενώ έχει τελειώσει η σύμβαση με το εργολάβο.

Για την μελέτη αυτή που σήμερα υλοποιείτε δεν υπάρχει άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Άδεια υπήρχε για την προηγούμενη μελέτη που υλοποιήθηκε από την προηγούμενη εργολαβία. Μεταξύ της πρώτης εργολαβίας και της δεύτερης έγινε μια νέα μελέτη. Έχει πάρει εγκρίσεις; Μέχρι τώρα δεν έχουν βρεθεί.

 

Για την ιστορία, η πρώτη μελέτη που προέβλεπε την επέμβαση και πάρα τις διατυπώσεις της τότε Εφορείας Βυζαντινών να μην εξέχουν οι πέτρες από την επιφάνεια τη θάλασσας η απόφαση του ΚΑΣ δεν συμπεριέλαβε την άποψη της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Σήμερα υλοποιείτε η δεύτερη μελέτη η οποία δεν ξέρω αν έχει τις εγκρίσεις από τις υπηρεσίες “.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ