ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ: Συμβουλές του Διαιτολόγου – διατροφολόγου Γιάννη Ηλία για την διατροφή μας

- Advertisement -

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ – ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΡΩΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

 Προγραμματίζουμε τα γεύματα της εβδομάδας.
 Αγοράζουμε από το supermarket τα υλικά που θα χρειαστούμε για την εβδομαδιαία παρασκευή των γευμάτων.
 Δεν προβαίνουμε σε υπερβολικές αγορές τροφίμων.
 Προμηθευόμαστε πόσιμο νερό, αν το νερό της βρύσης είναι ακατάλληλο για πόση.
 Αγοράζουμε φρούτα και λαχανικά χωρίς υπερβολές, καθώς είναι τρόφιμα με μικρή διάρκεια διατήρησης.
 Προτιμούμε την αγορά γάλακτος μακράς διαρκείας, για να μην αναγκαστούμε να πάμε επιπλέον φορές στο supermarket.
 Αγοράζουμε επιπλέον ποσότητα ψωμιού και το τοποθετούμε στην κατάψυξη, καθώς παραμένει φρέσκο κάθε μέρα που θα το αποψύξουμε για κατανάλωση.
 Προμηθευόμαστε κρέας, ψάρι και πουλερικά στις ποσότητες που θα
καταναλώσουμε μέσα στην εβδομάδα.
 Προτιμούμε τη συχνή κατανάλωση οσπρίων και λαδερών.
 Αν περισσέψει φαγητό το βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη και το τρώμε τις επόμενες ημέρες.
 Προμηθευόμαστε υλικά για τοστ ή σάντουιτς, που αποτελούν γρήγορα ενδιάμεσα γεύματα.
 Αγοράζουμε κράκερς, κριτσίνια, φρυγανιές και μπάρες δημητριακών, που αποτελούν ιδανικές επιλογές για σνακ.
 Πίνουμε συχνά φυσικούς χυμούς για να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού μας.
 Καταναλώνουμε τουλάχιστον 2 lt νερό την ημέρα.
 Φτιάχνουμε πίτες (σπανακόπιτα, τυρόπιτα κτλ.) και τις βάζουμε στην κατάψυξη για χρήση τους όποτε δεν μπορέσουμε να μαγειρέψουμε.
 Η παραμονή μας στο σπίτι δεν θα πρέπει να συνδυάζεται με υπερκατανάλωση φαγητού ή αλκοόλ. Βρίσκουμε δημιουργικούς τρόπους να περνάμε το χρόνο μας, χωρίς τσιμπολογήματα.
 Πλένουμε πολύ καλά τα χέρια μας πριν την παρασκευή των γευμάτων, απολυμαίνουμε τους πάγκους της κουζίνας μας, καθώς και τα σκεύη μαγειρικής – μαχαιροπίρουνα.

- Advertisement -

Γιάννης Ηλίας
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

- Advertisement -

________________