Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑK.Kαράπαυλος για την εκβάθυνση του λιμανιού Ναυπλίου: "Έμπλεξαν"

K.Kαράπαυλος για την εκβάθυνση του λιμανιού Ναυπλίου: “Έμπλεξαν”

Με αφορμή την προσάραξη της φορτηγίδας που μετέφερε βράχους στην “μπανιέρες” και συνεπώς την νέα καθυστέρηση στην παράδοση του έργου της εκβάθυνσης του λιμανιού, ο επικεφαλής της τοπικής παράταξης “Ανάπλι εμπρός!”, Κώστας Καράπαυλος, ανέβασε σχετική ανάρτηση με το χρονικό μια εργολαβίας που δεν λέει να τελειώσει εδώ και 80 χρόνια!

 

Αναφέρει σχετικά με το ζήτημα ο Κ.Καράπαυλος:

Τώρα ποιος μηχανικός από την πλευρά του Δήμου θα βάλει υπογραφή ότι τα έργα έγιναν μέσα στην προθεσμία που έδωσε η τρίτη παράταση; Μέχρι χθες είχαν δώσει προθεσμία στην ζούλα. Αλλά τώρα; Δεν θα δημιουργηθεί φάκελος δικογραφίας για την προσάραξη;
Ας τα πάρουμε από την αρχή σε τίτλους διότι αλλιώς χρειάζεται βιβλίο
ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
80 χρόνια σκάβουμε το λιμάνι.
Προηγούμενες εργολαβίες έχουν γίνει και έχουν πληρωθεί για 8 μέτρα βάθος αλλα αυτό ποτέ δεν έγινε. Ξανασκάψαμε πριν μια πενταετία και η εργολαβία έμεινε στην μέση.
Διαλύσαμε την εργολαβία διότι η μελέτη ήταν λάθος (ομολογούσαμε δηλαδή ότι φταίγαμε) και όταν πήραμε χαμπάρι την γκάφα μας (ήταν γκάφα ή κάτι άλλο;) πήραμε πίσω την απόφαση διάλυσης και ζητήσαμε από τον εργολάβο να τελειώσει την εργολαβία και μετά τον κηρύξαμε έκπτωτο!!! Απίστευτα πράγματα.

Η εταιρεία Βαλτετσίνικο που είχε αναλάβει το έργο και πληρώθηκε κοντά στο εκατομμύριο άσκησε σειρά προσφυγών κατά του Δήμου με τις οποίες ζητάει απίστευτα χρήματα.
Η εταιρία Βαλτετσίνικο πτωχεύει, οι υποθέσεις ματαιώνονται και τώρα περιμένουμε τον σύνδικο πτωχεύσεως να τις φέρει για συζήτηση.
Το έργο απεντάσσεται από τα Ευρωπαικά προγράμματα Θα μας ζητήσουν πίσω το εκατομμύριο που πληρώθηκε;

Νέες μελέτες για να συνεχιστεί το έργο. Προκηρύσσεται το νέο έργο και τίθεται προθεσμία 270 ημερών για την ολοκλήρωσή του. Από την πρώτη στιγμή φωνάζω ότι αυτό είναι αδύνατον. Μετά από τις φωνασκίες φέρνουν δεύτερο κλαπέ και μετά και δεύτερο γερανό. Και πάλι φωνάζω ότι δεν προλαβαίνουν.

Δικαιώνομαι. Τέλη Ιουλίου πρέπει να παραδοθεί το έργο. Δίδεται δίμηνη παράταση με αιτιολογικό ότι εμείς κάναμε το γιωτ -σοου και δυσκολέψαμε τα έργα. Η έκθεση σκαφών είχε κρατήσει μια βδομάδα αλλά έδωσαν προθεσμία δύο μηνών!!! Ποινική ρήτρα κατά του εργολάβου δεν επιβάλλεται. Απίστευτα πράγματα.
Τέλη Σεπτεμβρίου τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί και δίδεται νέα δίμηνη προθεσμία με το αιτιολογικό ότι μέσα στο λιμάνι υπήρχε κίνηση γιώτ. Και πάλι δηλώνουμε ότι εμείς φταίμε και ποινική ρήτρα δεν επιβάλλεται κατά του εργολάβου.

Τέλη Νοεμβρίου τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί και δίδεται νέα τρίμηνη αυτή την φορά προθεσμία. Αιτιολογία για την νέα καθυστέρηση ο καιρός. Η επιβλέπουσα μηχανικός ομολογεί ότι βρήκαν και κατέστρεψαν το αρχαίο τείχος που είχε επισημάνει από την αρχή ο αρχαιολόγος Πιτερός. Ποινική ρήτρα δεν επιβάλλεται. Διαβεβαίωσαν σε όλους τους τόνους ότι τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί τέλος Φεβρουαρίου.

Αρχές Μαρτίου τα έργα συνεχίζονται χωρίς παράταση και στην ζούλα. Ποινική ρήτρα δεν επιβάλλεται.

Ο κ.Δήμαρχος ανακοινώνει ότι 9 Μαρτίου το έργο θα παραληφθεί. Εντάξει. να το καταπιούμε και αυτό. Ελα όμως που το κλαπέ πηγαίνει και κολλάει μπροστά από τις Μπανιέρες; Τώρα τι; Θα τολμήσουν να κάνουν την μαϊμουδιά και να πουν ότι οι κοτρώνες έπεσαν πριν τις 29 Φεβρουαρίου;

270 ημέρες, συν δύο μήνες, συν δύο μήνες, συν τρείς μήνες είχαν για να ρίξουν τις κοτρώνες. Και το τμήμα αυτό του έργου ήταν ανεξάρτητο από την εκβάθυνση.

Εμπλεξαν τώρα, ξαναλέω. Πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα; Και τώρα δεν θα επιβληθεί ποινική ρήτρα για την καθυστέρηση; Εγω απλά κράζω τις λέξεις “Ελεος ρεεε”.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ