Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠελοπόννησος: Παρά την απαγόρευση ορίστηκε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Πελοπόννησος: Παρά την απαγόρευση ορίστηκε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Απορίας άξιον είναι το γεγονός ότι ενώ λόγω του κορωναϊού η κυβέρνηση έχει επιβάλλει μέτρα προσωρινής απαγόρευσης συνεδριακών εκδηλώσεων η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει αναβάλλει την αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Συγκεκριμένα, στην απόφαση της Κυβέρνησης που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με αριθμό φύλλου 726 στις 8 Μαρτίου 2020 και ειδικότερα στο άρθρο 2 αναφέρεται:

“Την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας χώρων διενέργειας συνεδριακών εκδηλώσεων στο σύνολο της Επικράτειας από 9.3.2020 έως και 5.4.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 7.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωναϊού COVID-19”.

Είναι κατανοητόν ότι όλες οι συνεδριάσεις πρέπει να αναβληθούν, ανεξάρτητα αν πρόκειται για Δήμους, Περιφέρειες, δημόσιες αρχές ή ιδιωτικό τομέα. Κανένας μετά από αυτή την απόφαση δεν μπορεί να υποχρεώσει άμεσα ή έμμεσα κάποιον να παραβρεθεί σε χώρο συνεδρίασης, αλλά ούτε και να οριστεί κάποια τέτοια συνεδρίαση.

Μέχρι αυτή την στιγμή ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Εμμανουήλ Σκαντζός δεν έχει στείλει έγγραφο και δελτίο τύπου για την αναβολή της αυριανής συνεδρίασης. Γιατί αυτή η καθυστέρηση; Ο περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας ήταν ξεκάθαρος τις προηγούμενες ημέρες ότι πρέπει να υπάρχει προσοχή και πρόληψη για να αποφύγουμε την διάδοση και τους κινδύνους του κορωναϊού. 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ