Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας: Ξεκίνησαν δοκιμές στο εργαστήριο ελέγχου δειγμάτων για κορωνοϊό

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας: Ξεκίνησαν δοκιμές στο εργαστήριο ελέγχου δειγμάτων για κορωνοϊό

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας: Ξεκίνησαν δοκιμές στο εργαστήριο ελέγχου δειγμάτων για κορωνοϊό

Εργαστήριο ελέγχου δειγμάτων για κορωνοϊό αναμένεται να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο υπενθυμίζουμε ότι είναι και νοσοκομείο αναφοράς για τον ιό.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη ο οποίος πρότεινε την δημιουργία του στο Υπουργείο Υγείας και η εισήγησή του έγινε δεκτή.

Έτσι αυτές τις ημέρες γίνονται οι απαραίτητες δοκιμές ώστε όταν έρθει η ώρα να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα. Υπεύθυνη του εργαστηρίου θα είναι η Έφη Πετεινάκη, καθηγήτρια Ιατρικής Βιοπαθολογίας – Κλινικής Μικροβιολογίας.

Όμως για να λειτουργήσει το εργαστήριο θα πρέπει να υπάρξει σχετική άδεια από το υπουργείο Υγείας κάτι που αναμένεται να τρέξει προσωπικά ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ.

Η λειτουργία του το αμέσως επόμενο διάστημα θωρακίζει το νοσοκομείο καθώς πλέον θα μπορούμε να έχουμε άμεσα αποτελέσματα για όποια δείγματα ληφθούν. Η διαδικασία και τα αποτελέσματα δεν θα υπερβαίνει τις 4 ώρες. Ακόμη δεν έχει οριστεί ποια δείγματα θα δέχεται το εργαστήριο. Αν δηλαδή θα είναι μόνο της 5ης ΥΠΕ ή και από αλλού.

Νέα ύποπτα κρούσματα

Σε καραντίνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι ένας 18χρονος Λαρισαίος που είχε ταξιδέψει στην Ελβετία. Επίσης τέσσερα άτομα είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, μεταξύ αυτών είναι και ένας Λαρισαίος.

πηγή www.larissanet.gr/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ