Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕΛΛΑΔΑ: Κλείνουν για 14 ημέρες όλα τα σχολεία

ΕΛΛΑΔΑ: Κλείνουν για 14 ημέρες όλα τα σχολεία

Ανακοινώθηκε επισήμως το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (βρεφονηπιακοί, σχολεία, φροντιστήρια, ΙΕΚ και Πανεπιστήμια) όλων των βαθμίδων. Επιβεβαιωμένο κρούσμα σε μαθητή, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή συμμετείχε σε εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας 

 

Πολλοί -ειδικοί και μη- το είχαν προτείνει εδώ και ημέρες και την Τρίτη ήρθε η επίσημη απόφαση. Η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο όλων των σχολείων -και των υπόλοιπων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων- της χώρας από την Τετάρτη 11/3 και για 14 ημέρες.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, η αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων (βρεφονηπιακοί, νηπιαγωγεία, σχολεία, καθώς επίσης φροντιστήρια, ΙΕΚ και Πανεπιστήμια) τις επόμενες 14 ημέρες, αποφασίστηκε για την πρόληψη εξάπλωσης του κορονοϊού.

Είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα, ανέφερε υπουργός, καλώντας τους γονείς να περιορίσουν τα παιδιά τους, αφού όπως σημείωσε, το νόημα της απόφασης είναι η μείωση της διασποράς της νόσου.
Διαβεβαίωσε επίσης ότι  θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς, αλλά και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα. 

Είχε προηγηθεί η  απόφαση αναστολής όλων των σχολικών αγώνων, όπως και των μαθημάτων κολύμβησης στα κολυμβητήρια, στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής.

Συγκεκριμένα, σε εγκύκλιο που υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, αναφέρεται ότι το υπουργείο αναστέλλει προσωρινά, από 10 έως 22 Μαρτίου:

1. α) Τη διεξαγωγή των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας-Κύπρου σχ. έτους 2019-2020 δεδομένου ότι απαιτούνται οργανωμένες και μαζικές μετακινήσεις μαθητών/τριών για τη διεξαγωγή τους εντός της χώρας

β) τις μετακινήσεις των μαθητών/τριών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης εκτός σχολικής μονάδας για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες και δράσεις (σύμφωνα με το άρθρο 6 της Υ.Α. 20883/ΓΔ4/12-02-2020/Φ.Ε.Κ. 456 / τ.Β΄/12-02-2020 με θέμα «Εκδρομές – Εκπαιδευτικές επισκέψεις και μετακινήσεις μαθητών/τριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας»).

2. Τις μετακινήσεις των μαθητών/τριών από και προς τις κολυμβητικές δεξαμενές για τη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής. Επισημαίνεται ότι οι ενδοσχολικές αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται εντός των σχολικών μονάδων και κατά συνέπεια δεν απαιτούνται μετακινήσεις μαθητών/τριών διεξάγονται κανονικά.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό αργά το απόγευμα της Τρίτης, κρούσμα κορoνοϊού επιβεβαιώθηκε σε μαθητή που συμμετείχε σε εκδήλωση στο υπουργείο Παιδείας την περασμένη Παρασκευή, για το θέμα του bullying, στην αίθουσα Ζακλίν ντε Ρομιγί του υπουργείου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το σχολείο του συγκεκριμένου μαθητή έχει ήδη κλείσει.

Πηγή: Protagon.gr

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ