Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΘα μετρήσουν με κορδέλα (!) το πράσινο που τσεκουρώνεται... στο πάρκο Κολοκοτρώνη...

Θα μετρήσουν με κορδέλα (!) το πράσινο που τσεκουρώνεται… στο πάρκο Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο

Συνέχεια δίνουν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο ζήτημα με την νέα μελέτη ανάπλασης του πάρκου Κολοκοτρώνη, που υπερψήφισε η δημοτική πλειοψηφία του Δήμου Ναυπλιέων.

 

Η τοπική παράταξη “Ανάπλι εμπρός!”, ανακοίνωσε σήμερα μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία…Αναφέρει χαρακτηριστικά:

Πάρκο. Ας μετρήσουμε βάσει της “μελέτης”

Μπορεί και να λέμε ανοησίες και το πράσινο να μην τσεκουρώνεται. Θα πάρουμε μια κορδέλα, θα βάλουμε κάτω την μελέτη, για να δούμε όλοι μαζί τι γίνεται. Για να αντιληφθούμε. Για να συνειδητοποιήσουμε…”

 

Ζητά πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ο Σαλεσιώτης

Με παραίτηση από το δημοτικό συμβούλιο απειλεί ο Τάσος Σαλεσιώτης αν προχωρήσει ο Δήμος την ανάπλαση στο Πάρκο Κολοκοτρώνη. Παράλληλα ζητά οι μελέτες για ότι αφορά το Ναύπλιο να δίνονται μόνον κατόπιν Πανελλήνιων Αρχιτεκτονικών διαγωνισμών.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κατά την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα, αναφέρθηκε στις μετατροπές που θέλει να επιφέρει στο Πάρκο η δημοτική Αρχή, καταθέτοντας την δική του άποψη.

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησής του:
-Εγκληματικό λάθος να αλλοιωθεί η νεοκλασσική χάραξη που χαρακτηρίζει την αρχιτεκτονική της εποχής στο Πάρκο.
-Η μόνη «ουσιαστική» αλλαγή είναι η διαπλάτυνση του πεζοδρομίου από 3,60 μέτρα στα 5 μέτρα. Το τι εξυπηρετεί αυτό, μας το δείχνει η χρήση του πεζοδρομίου στου «Καραμαλή».
-Ποιος σχεδιάζει τις πόλεις και ιδιαίτερα το Ναύπλιο; Ποιος παίρνει την ευθύνη για τις αλλαγές στην ιστορία αυτής της πόλης που μεγαλώσαμε;

Απηύθυνε κάλεσμα στους συμβούλους της Συμπολίτευσης να μην συναινέσουν στην καταστροφή της πόλης και σημείωσε πως θα καταθέσει δικής του πρόταση για ολοκληρωμένη –ΔΩΡΕΑΝ- μελέτη σχετικά με τις παρεμβάσεις στο Πάρκο Κολοκοτρώνη.

Λαϊκή Συσπείρωση: Ο Δήμαρχος κακοποιεί το Ναύπλιο

Σφοδρή επίθεση κατά του δημάρχου Ναυπλίου, εξαπέλυσε η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή την έγκριση της μελέτης για Ανάπλαση Πάρκου Κολοκοτρώνη.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρουν: ” Μόνο πραξικοπηματική μπορεί να θεωρήσει κανείς τη στάση του κ. Κωστούρου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 3-3-2020 με θέμα την έγκριση της μελέτης: Ανάπλαση Πάρκου Κολοκοτρώνη.
Ενώ η μελέτη ανάπλασης μας παραδόθηκε λίγες ώρες πριν από την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου,απαιτήθηκε από εμάς να την εγκρίνουμε. Προτείναμε να γίνει μόνο η παρουσίαση της μελέτης σε αυτό το συμβούλιο και στο επόμενο η ψηφοφορία, έτσι ώστε να μας δοθεί χρόνος να την μελετήσουμε και να γίνουν παρατηρήσεις και ουσιαστικές προτάσεις.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αρχικά έκανε το αίτημά μας δεκτό.
Ο Δήμαρχος όμως με κομπασμό για το «μεγάλο έργο» που ετοιμάζει και με αυταρχικό τρόπο, δεν έδωσε κανένα περιθώριο διαλόγου ή διατύπωσης προτάσεων επί της συγκεκριμένης μελέτης. Έδωσε εντολή στον πρόεδρο να προχωρήσει στην έγκριση της μελέτης, στηριζόμενος στη πλειοψηφία των 17 συμβούλων που διαθέτει και που κατά κανόνα ούτε τοποθετούνται ούτε εκφράζουν απόψεις.Απλά πειθήνια ψηφίζουν.
Να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη μελέτη δεν υπάρχει ούτε στο τεχνικό πρόγραμμα ούτε στον προϋπολογισμόαποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την έλλειψη στοχοθεσίας και προγραμματισμού. Γιατί άραγε;Και γιατί τέτοια βιασύνη να εγκριθεί;
Είναι γεγονός ότι το Πάρκο Κολοκοτρώνη αντί για κόσμημα του Ναυπλίου που ήταν, τώρα είναι σε άθλια κατάσταση, εγκαταλελειμμένο έτσι ώστε μέρα με τη μέρα να καταστρέφεται.
Ποιος όμως ευθύνεται για την άσχημη κατάσταση που παρουσιάζει το πάρκο;
Ποιος ευθύνεται για τα ακλάδευτα επί χρόνια δέντρα, για τα λουλούδια που ξεράθηκαν, για τα σκουπίδια που ξεχειλίζουν επειδή δεν μαζεύονται από τους κατεστραμένους κάδους; Ποιος ευθύνεται για τα κάποτε περίτεχνα παγκάκια που σιγά σιγά εξαφανίστηκαν; Ποιος ευθύνεται για τον κακό φωτισμό και τις σπασμένες λάμπες που δεν αντικαθίστανται;
Ποιος ευθύνεται για το ότι δεν έχουν προσβαση τα ΑΜΕΑόχι μόνο στο πάρκο αλλά και σε όλη την πόλη με τα πεζοδρόμια των 50 εκ; Ποιος ευθύνεται για το ότι οι γονείς δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν με το καροτσάκι του παιδιού τους όχι μόνο στο πάρκο αλλά και σε όλη την πόλη;
Δεν είναι καινοτομία να ρίξουμε εκατοντάδες κυβικά τσιμέντο στο πάρκο για να φτιαχτούν σκαλάκια που δεν προσφέρουν τίποτε. Δεν είναι καινοτομία να καταστρέφουμε τα δέντρα για τη διαπλάτυνση του πεζοδρομίου.
Είναι αλλοίωση του ιστορικού του χαρακτήρα και της αρχιτεκτονικής του.
Το ιστορικό πάρκο του Κολοκοτρώνη δεν χρειάζεται το τσιμέντο. Μικροεπεμβάσεις χρειάζεται για την πρόσβαση ΑΜΕΑ και φροντίδα στο πράσινο, στο φωτισμό και στην καθαριότητα. Το ποσό των 487.000 ευρώ που θα διατεθεί είναι υπέρογκο για τα όσα μας παρουσιάστηκαν.
Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση και τη συμπεριφορά του κ. Κωστούρου και καλούμε τους δημότες να αντιδράσουννα προστατέψουν το Πάρκο και να απαιτήσουν να μην υλοποιηθεί αυτή η μελέτη που προσβάλει την ιστορικότητα του.”

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ