Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΗ Εθνική κυριαρχία δεν παζαρεύεται! ... Άρθρο του Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη

Η Εθνική κυριαρχία δεν παζαρεύεται! … Άρθρο του Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη

Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία. Καμία αμφισβήτηση. Η Πατρίδα μας δέχεται στον Έβρο μία οργανωμένη, μαζική προσπάθεια παραβίασης των συνόρων μας. Μία ασύμμετρη απειλή κατά της εθνικής μας κυριαρχίας.

 

Άρθρο του Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη Ευρωβουλευτή Ν.Δ.


Η ελληνική αντίδραση ισχυρή και καταλυτική. Τα σύνορα είναι κλειστά. Σφραγισμένα. Θωρακισμένα. Με την πρωτοφανή και ομόθυμη συμπαράταξη όλου του ελληνικού λαού. Που σε αυτές τις κρίσιμες ώρες είναι δίπλα και συμπαραστέκεται θερμά στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, στην Αστυνομία, στους Συνοριοφύλακες, στο Λιμενικό Σώμα. Σε όλες τις δυνάμεις τους άνδρες και τις γυναίκες της Πατρίδας μας που φυλάνε τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας.

Θλιβερές εξαιρέσεις, όλοι αυτοί που βρίσκονται σε ένα μόνιμο ιδεοληπτικό βέρτιγκο διαρκείας. Όλοι αυτοί που ακόμη και σήμερα θεωρούν το αυτονόητο δικαίωμα μίας χώρας να διαφυλάττει τα σύνορά της, αυταρχική  πολιτική πράξη.

Όλοι αυτοί που με τη ρητορική τους προσπαθούν να αποστερήσουν από την ελληνική πολιτεία να ασκήσει το αυτονόητο δικαίωμα της χώρα μας, την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Όλοι αυτοί που δεν καταδικάζουν την προσπάθεια του Ερντογάν να εργαλειοποιήσει τις μεταναστευτικές ροές αλλά καταδικάζουν με ευκολία τη χώρα τους που δεν ανοίγει τα σύνορά της.

Όλοι αυτοί που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δήθεν στήνει επικοινωνιακό σκηνικό πολέμου στον Έβρο και δεν μπορούν να καταλάβουν ούτε ποιο είναι το πρόβλημα, ούτε ότι η Τουρκία είναι ο αποκλειστικός δημιουργός του προβλήματος αυτού.

Όλοι αυτοί που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τον ωμό εκβιασμό Ερντογάν τόσο έναντι της χώρας μας όσο έναντι της Ευρώπης. Ενός ηττημένου Ερντογάν στο μέτωπο της Συρίας που στέλνοντας μετανάστες στα ελληνικά σύνορα προσπαθεί να εκτονώσει το εσωτερικό του μέτωπο.

Όλοι αυτοί που αποδέχονται τις κατηγορίες της Τουρκίας –μία χώρα «υπόδειγμα» κράτους δικαίου- ότι η χώρα μας στον Έβρο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου παραβιάζει, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, το Διεθνές Δίκαιο και δεν σέβεται τα ατομικά δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων.

Όλοι αυτοί που “καταπίνουν αμάσητη” την προπαγάνδα Ερντογάν κατά της χώρας μας και διακινούν τα όποια fake news παράγει η τουρκική πλευρά. Ακόμη και για νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες από ελληνικές σφαίρες.

Ο ελληνικός λαός, όλους αυτούς, θα τους αφήσει στην ιδεοληπτική τους μιζέρια και στο περιθώριο των γεγονότων. 

Η Ελλάδα, δεν προστατεύει μόνο τα σύνορά της. Προστατεύει από μία μαζική εισβολή μεταναστευτικών ροών που μετακινούνται εκεί με εντολή-προτροπή Ερντογάν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επίσκεψη των προέδρων των Ευρωπαϊκών Θεσμών μαζί με τον πρωθυπουργό στον Έβρο έχει μία τεράστια αξία και ιδιαίτερους συμβολισμούς. Όπως πολύ σημαντικές είναι και οι δηλώσεις για οικονομική ενίσχυση της ΕΕ στην χώρα μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος και για ενίσχυση των δυνάμεων της FRONTEX τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό προς την Ελλάδα.

Αλλά τώρα είναι η ώρα της έμπρακτης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Η Ευρώπη, απέτυχε οικτρά το 2015 στην πολιτική της για το μεταναστευτικό. Αυτή τη φορά, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα αξιοπιστίας και ίσως μοιραίο πρόβλημα στη συνοχή της, αν αποτύχει για δεύτερη φορά.

Τώρα, είναι η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ