Η Καθαρά Δευτέρα ονομάστηκε έτσι γιατί οι Χριστιανοί «καθαρίζονταν» πνευματικά και σωματικά. Είναι μέρα νηστείας αλλά και μέρα αργίας για τους Χριστιανούς.
Τα σαρακοστιανά πιάτα έχουν το ρόλο πρωταγωνιστή σε αυτή τη γιορτή και όλοι ανυπομονούν να τα γευτούν …
Υλικά
300 γρ. ψίχα ψωμιού
1 κρεμμύδι μετρίου μεγέθους, ψιλοκομμένο
200 γρ. άσπρο ταραμά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι σπορέλαιο
¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε το ψωμί στο νερό να μουλιάσει. Στο μίξερ ή στο γουδί λιώνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον ταραμά, δουλεύουμε το μείγμα για λίγο και προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού, στυμμένη καλά. Χτυπάμε για λίγο και ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι και το λεμόνι, εναλλάξ χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα ώσπου να γίνει σαν αλοιφή.
Καλή σαρακοστή σε όλους!
Δείτε επίσης “Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας: Ρεβυθοκεφτέδες”
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αργολίδας ανακοινώνει ότι αναμένεται στο επόμενο διάστημα η έναρξη του…
Ενόψει των εορτών του Πάσχα η σοκολάτα και τα παράγωγα της θα έχουν την τιμητική…
Πρόσκληση σύγκλησης τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων. Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 σε…
Οι πληρωμές για το δώρο του Πάσχα 2024 αναμένεται να ολοκληρωθούν έως την Μεγάλη Τετάρτη…
Ο Κωνσταντίνος Σπηλιώτης παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "Βασικά με λεν Θανάση ", του Γιώργου Αρμένη,…
Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αργολίδας διοργανώνει την Παρασκευή 26/04/2024 και ώρα 19:30 στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου,…