Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο: Νέα απόδραση δύο κακοποιών από τις Αγροτικές Φυλακές Νέας Τίρυνθας

Ναύπλιο: Νέα απόδραση δύο κακοποιών από τις Αγροτικές Φυλακές Νέας Τίρυνθας

Άλλη μια απόδραση από τις Αγροτικές Φυλακές Νέας Τίρυνθας γεννά πολλά ερωτηματικά. Συγκεκριμένα χθες το βράδυ, λίγο μετά τις 8 δύο κακοποιοί κρατούμενοι εργάζονταν στην συλλογή απορριμμάτων.

Όταν έφτασαν κοντά στα εξωτερικά κάγκελα, τα πήδηξαν και εξαφανίστηκαν. Πρόκειται για τους Λ.Σ. και Λ.Ν. τσιγγάνους, ηλικίας 28 και 30 ετών, που εκτίουν μακροχρόνια ποινή κράτησης για ποινικά αδικήματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Έχει επαναληφθεί το φαινόμενο και μάλιστα πάλι με κακοποιούς. Οι συγκεκριμένοι μάλιστα κακοποιοί ήσαν έγκλειστοι των Δικαστικών Φυλακών Ναυπλίου, που κάποιοι υπέγραψαν και τους έστειλαν στις Αγροτικές Φυλακές. 

Τελικά μήπως η φύλαξη τους δεν είναι η πρέπουσα;

Μήπως δεν πρέπει να είναι τόσο ελεύθεροι, ώστε να κυκλοφορούν μέσα και έξω από την φυλακή ασυνόδευτοι;

Πόσο ασφαλείς είναι οι κανόνες της συγκεκριμένης φυλακής και οι όποιοι κανονισμοί υπάρχουν τηρούνται;

Η απόδραση κακοποιών στοιχείων δεν είναι απλό πράγμα και οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν. Μεγάλο ποσοστό της εγκληματικότητας στην Ελλάδα γίνεται από πρώην κρατούμενους ή δραπέτες των φυλακών.

Μήπως πρέπει τις εργασίες εκτός φυλακής και στα επικίνδυνα σημεία για απόδραση να τις κάνουν κρατούμενοι με πιο ελαφρά αδικήματα;

Μήπως στις Αγροτικές Φυλακές πρέπει να πηγαίνουν αυστηρά κρατούμενοι για πιο ελαφρά αδικήματα, που αν μη τι άλλο γνωρίζουμε που μένουν ή που έχουν συμφέροντα και οικογένειες, ώστε να ξέρουμε που θα πάνε αν αποδράσουν; Πολύ μεγάλη είναι η ευθύνη όσων κάνουν τις επιλογές των κρατουμένων που θα πάνε σε Αγροτικές Φυλακές.

Οι υπεύθυνοι για τις Αγροτικές Φυλακές πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ελληνική Κοινωνία ανησυχεί για την ασφάλεια της. Η αύξηση της εγκληματικότητας δεν έχει σχέση μόνο με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Έχει άμεση σχέση και με την ατιμωρησία ή την χαλαρότητα που οι παραβάτες γνωρίζουν ότι υπάρχει στις Φυλακές.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ