Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑντιπαράθεση για το αν καθυστερεί η έγκριση της Προγραμματικής για το Γηροκομείο...

Αντιπαράθεση για το αν καθυστερεί η έγκριση της Προγραμματικής για το Γηροκομείο Ναυπλίου

Άλλη μια αντιπαράθεση είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, με αιτία την έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με την οποία μπορεί ο Δήμος να επιχειρήσει το Ιδρυμα του Γηροκομείου «Μαρίας Κ.Ράδου».  

 

Το μέλος του Δ.Σ. του Γηροκομείου, Μάνος Περράκης, κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι κωλυσιεργεί να φέρει το ζήτημα στον ΔΟΚΟΙΠΑΝ προς έγκριση, με τον Δημ.Κωστούρο να του απαντά με βαρύς χαρακτηρισμούς- χαρακτηρίζοντάς τον συκοφάντη- σημειώνοντας ότι η καθυστέρηση δύο-τριών ημερών είναι εύλογη.

 

Στο ζήτημα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος, Χρήστος Ζέρβας, ο οποίος σε ανάρτησή του αναφέρει:

Όπως όλοι γνωρίζετε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του οίκου ευγηρίας Πρόνοια Μαρία Ράδου και του ΔΟΚΟΙΠΑΝ εγκρίθηκε απο την αρμόδια Διεύθυνση Κοινοφελών Περιουσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Πάτρα.

Σαφέστατα μας χαροποιεί ιδιαίτερα η εξέλιξη αυτή, ωστόσο οφείλω να σας ενημερώσω πως μέχρι αυτή τη στιγμή επίσημο έγγραφο στα χέρια μας από την Πάτρα δεν έχουμε, έτσι ώστε να το αποστείλουμε στο ΔΟΚΟΙΠΑΝ προς έγκριση της προγραμματικής από το Διοικητικό του συμβούλιο.

Η υπομονή και η σύνεση είναι βασικές αρετές για την επίτευξη κάθε στόχου».

 

Σε προηγούμενη ανάρτησή του, δε, ο κ.Ζέρβας, σημείωνε:

Η πορεία για την εύρεση χρηματοδότησης του γηροκομείου του Ναυπλίου είναι αρκετά μεγάλη. Περνάει μέσα από εγκρίσεις και αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων και του δημοτικού συμβουλίου. Ούτε ο ενθουσιασμός ούτε η απογοήτευση είναι χρήσιμοι σύμβουλοι για κάτι στο οποίο τα κριτήρια είναι οι νόμοι και κανόνες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος με την αρωγή του δημάρχου προσπαθεί να φτάσει σε μία τελική λύση για την βιωσιμότητα του γηροκομείου. Οφείλω λόγω της σοβαρότητας της θέσης μου να είμαι συγκρατημένος και να περιμένω. Όλα τα μέλη γνωρίζουν ότι τώρα ξεκίνησε την προσπάθεια».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ