Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ«Ανάπλι εμπρός!»: «Δώστε μας τον φάκελο του Ενετικού κτηρίου στον Άγιο Γεώργιο»

«Ανάπλι εμπρός!»: «Δώστε μας τον φάκελο του Ενετικού κτηρίου στον Άγιο Γεώργιο»

Στην αντεπίθεση περνά η δημοτική παράταξη “Ανάπλι εμπρός!”, με αφορμή δήλωση του δημάρχου Ναυπλιέων ότι η συγκεκριμένη παράταξη πάει το “Ανάπλι πίσω ολοταχώς!” κι ο επικεφαλής της, Κώστας Καράπαυλος, ζητά να του δοθεί ο φάκελος του ενετικού κτηρίου του Αγίου Γεωργίου για να αποδειχθεί αν είναι αποτελεσματική (η παράταξη ή όχι).

 

“Να μας δώσουν την διαχείριση ενός θέματος της πόλης που είναι εξαιρετικά δυσχερές και που κατά πάσα πιθανότητα θα φάμε τα μούτρα μας”, τονίζει σε σχετική ανάρτησή του ο Κ.Καράπαυλος.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Σε αντίθεση με τον φίλο Περράκη που τους την έπεσε κανονικά στο μεταμεσονύκτιό του για την μιζέρια που απέπνευσαν οι δηλώσεις τους μέσα σε υστερόγραφα και με τα ναι μεν αλλά, για την εκπληκτική για το Γηροκομείο είδηση ότι δύναται ο Δήμος νομίμως να χρηματοδοτήσει το Γηροκομείο με ένα πολύ μεγάλο ποσό, ώστε να παύσουμε να παράγουμε νέα ελλείμματα, εγώ από την μεριά μου τους αντιλαμβάνομαι απόλυτα.

Πρέπει να διαχειρισθούν πολιτικά το μέγα αυτό γεγονός. Μετά από τόσα χρόνια που ο ισχυρισμός ήταν ότι δεν μπορεί ο Δήμος να δώσει χρήματα στο Ιδρυμα ήλθε η πλήρης ανατροπή μεσα σε δύο μόλις μήνες από τότε που ανέλαβε το νέο Δ.Σ. Κάπως πρέπει να το διαχειρισθούν αυτό επικοινωνιακά. Θέλουν να πουν ότι και οι υπόλοιπες κινήσεις που πρέπει να γίνουν, τα χρήματα που πρέπει να εκταμιευθούν, η απόφαση του ΔΟΚΟΙΠΑΝ που θα συμφωνεί με την Προγραμματική Σύμβαση, είναι σπουδαία και δύσκολα πράγματα.

Ας είναι. Ας πάρουν την δόξα ή ας επιχειρήσουν να δείξουν κάτι και αυτοί. Δεν με ενδιαφέρει. Αρκεί το Γηροκομείο να σωθεί.

 

Και τους έχω και μιαν άλλη πρόταση για να ανακάμψουν επικοινωνιακά: Να μας δώσουν την διαχείριση ενός θέματος της πόλης που είναι εξαιρετικά δυσχερές και που κατά πάσα πιθανότητα θα φάμε τα μούτρα μας.

Δώστε μας τον φάκελο του Βενετικού κηρίου στον Αγιο Γεώργιο. Και την βοήθεια κάποιων υπαλλήλων. Διότι έχουμε και τις δικές μας δουλειές, ξέρετε.

Για να ενταχθεί η επισκευή του κτηρίου αυτού στο Κοινοτικό Πλαίσιο 2014-2020, όλα πρέπει να γίνουν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Προγραμματική με την εκκλησία, καθορισμός χρήσης, μουσειολογική μελέτη, μελέτες εφαρμογής.

Ενα τιτάνιο έργο. Κατά 99% δεν θα τα καταφέρουμε εγκαίρως. Και τότε θα μπορούν να μας πουν άχρηστους. Ακριβώς όπως ήθελαν να κάνουν με το που μας όρισαν στο ΔΣ του Γηροκομείου. Αλλά υπάρχει και η ετερογονία των σκοπών.

Να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να μας την πουν ότι πάμε το Ανάπλι πίσω ολοταχώς. Για να δούμε.

Αλλά αν πετύχουμε το ακατόρθωτο και ενταχθεί το κτήριο στο τρέχον Κοινοτικό Πλαίσιο στηριξης, τότε θα πρέπει να παραδεχθούν ότι είναι άχρηστοι αυτοί με ό,τι αυτό συνεπάγεται

Σημειώνουμε ότι εδώ και επτά περίπου χρόνια προσπαθούν να ξεκινήσουν τα έργα στο Τριανόν. Μετά από επτά χρόνια ίσως να τα καταφέρουν.»

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ